Поштарі традиційно розіграли закупку автогаза у менеджера Фурсіна
09.03.2020   //  

Запорізька дирекція АТ «Укрпошта» має намір замовити ТОВ «Екотрансгаз» газ-метан для заправки автомобілів загальною вартістю 515 тис. грн.

Про це пишуть «Наші гроші. Запоріжжя» з посиланням на дані системи «Прозорро».

Планують замовити 38 тисяч кубометрів метану для автомобілів по 13,43 грн/м. куб, який  поставлятиметься через мережу АЗС за картками.

ТОВ «Екотрансгаз» володіє ПП «Автогаз-Буковина». Власником останнього на 95% є ТОВ «Терра плюс груп». Часткою в 5% володіє Віталій Карпенко і він значиться кінцевим бенефіціаром «Екотрансгаз».

Єдиним конкурентом ТОВ «Екотрансгаз» на тендері виступило ТОВ «Південьекогаз», яке на 100% належить ТОВ «Терра плюс груп».

«Екотрансгаз» на тендері запропонувало картки мережі «Укргаз». В свою чергу, його конкурент на тендері вказало контактний е-мейл на домені «Укргазу»: dir2_kh@ukrgaz.biz. В свою чергу, однойменний концерн «Укргаз» контролює Андрій Карпенко – вочевидь брат вищевказаного Віталія Карпенка.

Цим же складом учасників було розіграно минулорічний тендер на поставку автогазу для «Укрпошти».

Від «Наших грошей»

Власником «Терра плюс груп» є белізька компанія «Адаїр бізнес лтд», бенефіціаром якої вказаний Дмитро Єрмаков з Києва. В 2014 році він невдало балотувався до парламенту по списку «Опозиційного блоку». На місцевих виборах він вже був заступником голови партії «Сила громад», яку очолив згаданий вище Андрій Карпенко. Останнього правоохоронці його підозрюють у організації привласнення 38,53 млн грн., отриманих TOB «Сміла Енергоінвест», яке централізовано постачало тепло у місті Сміла Черкаської області. На поруки його брав екс-нардеп Іван Фурсін, судовий розгляд триває.

Також Карпенко був причетний до фірми ТОВ  «Шепетівка Енергоінвест», яка поставляла тепло в Шепетівці і накопила борги перед «Нафтогазом» та нанесла держкомпанії 4 млн грн. збитків.

ТОВ «Екотрансгаз» з 2016 року отримав замовлень на 60,98 млн грн.