Закупівлю сенсорних терміналів для музею фірма розіграла з підлеглим ФОП
08.03.2020   //  

Комунальний заклад «Львівський історичний музей» 2 березня за результатами тендеру уклав угоду з ТОВ «Тас системз» на постачання сенсорних кіосків вартістю 278 тис грн.

Про це пишуть «Наші гроші. Львів» з посиланням на дані системи «Прозорро».

«тас системс» поставить Львівському історичному музею чотири інформаційних сенсорних терміналів. Найдорожче замовникові обійдеться сенсорний кіоск «Гравіс 42» − 116 тис грн. Ще три кіоски «Корсар 22М» музей придбає за 54 тис грн. кожен.

Сенсорний кіоск (термінал) призначений для довідкової інформації. Зазвичай його використовують для створення інтерактивних систем, як-от «Музей», «Готель» чи «Адмінпослуги». Сенсорні кіоски найчастіше встановлюють в центрі міста, завдяки їм можна дізнатися про актуальні події міста, туристичні місця та заклади.

Єдиним конкурентом фірми-переможця був ФОП Андрущенко Олег Ігорович.

Директором «Тач системз» є Денис Зінченко, який водночас є комерційним директором в компанії «Сенсорні системи України», де начальником виробничого відділу працює підприємець Олег Андрущенко.

Під час аукціону на поточних торгах учасники не знижували своїх пропозицій, а підприємець Андрущенко не завантажив усіх потрібних документів.

Обидві компанії і «Тач системз» і «Сенсорні системи України» зареєстровані за однією адресою та користується спільним номером телефону.

Якщо з «Тач системз» Олег Андрущенко «конкурував» лише вчетверте, зокрема про їх змову на торгах у Хмельницькій області раніше написали «Наші гроші», то з компанією «Сенсорні системи України» він зустрічався вже 18 разів.

ФОП Олег Андрущенко зареєстрований у 2013 році в смт. Бородянка Київської області. З 2018 року він не отримав жодного тендерного замовлення, лише ходив на торги технічним учасником.

Компанія «Тач системз» зареєстрована у травні 2019 року в Києві. Її власниками є Олег Міщенчук та вже згаданий Денис Зінченко, який також є директором фірми. Міщенчуку також належить половина компанії «Сенсорні системи України», де його бізнес-партнером є російський бізнесмен Ігор Меркулов.

Протягом 2019 року фірма «Тач системз» отримала замовлень на 5,1 млн грн.