Оточення Вілкулів піаритиме мерію Вілкула за 6 мільйонів з бюджету Кривого Рогу
05.03.2020   //  

КП «Інститут розвитку міста Кривого Рогу» Криворізької міської ради 2 березня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Веста Медіа Корпорейшн» про рекламні та маркетингові послуги на 5,86 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

На поточний рік замовили висвітлення соціально-економічного розвитку Кривого Рогу та іншої діяльності органів місцевого самоврядування на радіо і регіональному телеканалі:

  • 1 366 хвилин інформаційних повідомлень довжиною до 1 хвилини по 3 виходи на добу в проміжках часу 7:00-9:00 та 15:00-22:00 поза межами рекламних і новинних блоків на кожній з таких радіостанцій: «Авторадио», «Наше радио», «Радио Пятница», «NRJ», «Шансон», «POWER FМ», «Город-FМ», «Стильное радио Перец FМ»;
  • 4 820 хвилин інформаційних повідомлень довжиною до 3 хвилин по 5 виходів на добу в проміжках часу 7:00-9:00 і 18:00-22:00 на «Громадське телебачення Дніпра ОТВ».

Середню ціна хвилини неможливо визначити, бо сума не розділена на радіо і телеканал.

Спершу за підсумками аукціону договір підписали на суму 6,95 млн грн. Однак того ж дня додатковою угодою було зменшено обсяги закупівлі, зокрема з урахуванням фактичного обсягу видатків, внаслідок чого  сума договору зменшилась на 19% – до 5,86 млн грн.

Переможна пропозиція була всього на 1% нижчою від очікуваної вартості закупівлі.

ПП «Рекламне агентство «Максимус» не допустили до аукціону, бо воно надало лист у довільній формі замість технічного завдання згідно додатку до тендерної документації.

Єдиним допущеним конкурентом було ПП «Полтава ТВ» директора Сергія Романенка (рекламне агентство «Lampa Agency»), причому ніхто не знижував ціну під час аукціону.

Столичною фірмою «Веста Медіа Корпорейшн» володіє директор Віталій Єнін із села Надеждівка Криворізького району, який також заснував ТОВ «Фірма РК» з Андрієм Жаботинським і депутатом Дніпровської міськради від «Опоблоку» Ярославом Гивелем.

Гивель працює у ТОВ «Інститут стратегічних досліджень» позафракційного нардепа Дмитра Шпенова, який був помічником екс-нардепа від Партії регіонів Олександра Вілкула. Восени 2019 році Шпенов узяв на поруки Олександра Вілкула, арештованого за звинуваченням у незаконній діяльності на посаді голови Дніпропетровської ОДА. Батько Олександра Вілкула Юрій Вілкул є головою міськради Кривого Рогу від «Опоблоку».

Раніше «Веста Медіа Корпорейшн» належала засновниці ТОВ «Артстайл Груп» Марині Чудновець, а Віталій Єнін володів фірмою зі схожою назвою – ТОВ «Артстайл Медіа».

У 2019 році «Веста Медіа Корпорейшн» отримала аналогічний підряд КП «Інститут розвитку міста Кривого Рогу» на 6,92 млн грн. Потім суму зменшили до 6,59 млн грн.

КП «Інститут розвитку міста Кривого Рогу» очолює Костянтин Касьяненко, чиї фото із символікою «Беркуту» та пости із георгіївськими стрічками публікували місцеві ЗМІ.