Пов’язана з нардепом від «Слуги народу» фірма отримала підряд на утримання доріг Тернопільщини
04.03.2020   //  

У грудні 2019 р. Служба автомобільних доріг у Тернопільській області замовила ТОВ «Вест Роудз Компані» експлуатаційне утримання доріг державного значення у Тернопільській області за 64,36 млн грн. Про це йдеться в матеріалі «Watchdogs. Розслідування» телеканалу «Прямий».

Договір укладено на 5 років.

«Вест Роудз Компані» – невелика компанія з села Гаї-Шевченківські Тернопільської області, яка раніше не мала великих тендерів (сума найбільшого склала 3,9 млн грн.).

Фірма пов’язана із нардепом від «Слуги народу» Ігорем Василівим, якого було обрано по мажоритарному округу у Тернопільські області.

Сам Василів стверджує, що фірма пов’язана з ним лише опосередковано.

«Це мої друзі разом зі мною створювали її, але я туди здавав тільки в оренду техніку. І вони сьогодні працюють. Зараз вони переписали на іншу людину цю фірму. Я її також знаю», – розповів народний депутат журналістам.

У 2018 році ТОВ «Вест Роудз Компані» заснував Павло Іванечко, який з Ігорем Василівим тривалий час були лідерами тернопільського осередку Всеукраїнського об’єднання «Автомайдан».

Пізніше директором і засновником фірми була племінниця Ігоря Василіва Олена Чупровська, під чиїм керівництвом і було виграно тендер на 64,36 млн грн.

У 2020 році племінницю нардепа вже вивели зі складу засновників. Наразі фірма записана на Антона Думського.