Нацбанк включив фуфломіцини і голкотерапію в медстраховку персоналу у Порошенка
04.03.2020   //  

Національний банк України 2 березня за результатами тендеру уклав угоду з ПАТ «Страхова компанія «Країна» про послуги з добровільного медичного страхування працівників на 58,03 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

На три роки застрахували до 3 500 осіб по всій території України, крім окупованої. У тому числі за програмою ВІП – 14 осіб, Еліт – 100 осіб, Престиж – 940 осіб, Класік – 2 446 осіб.

Страхова сума на рік становить 150 тис грн. для ВІП-осіб і 100 тис грн. для всіх інших.

Минулого разу, в 2016 році Нацбанк страхував у ПрАТ «Страхова компанія «Альфа страхування» всіх працівників за однією програмою з річною сумою 100 тис грн.

Нині в усі програми, які різняться сумами і класами медичних закладів, входять:

  • гострі захворювання, в тому числі хронічні на стадії загострення, травми тощо;
  • амбулаторно-поліклінічна (у тому числі голкорефлексотерапія, підводне витягання, лікувальні масаж і фізкультура тощо), стаціонарна і невідкладна медична допомога;
  • забезпечення медикаментами (у тому числі вакцина від грипу і курс вітамінів до 30 днів раз на рік; також сюди входять гепатопротектори, хондропротектори, ноотропні, гомеопатичні та імуномодулюючі препарати, чия ефективність не доведена наукою);
  • невідкладна і планова стоматологія з анестезією;
  • діагностика та лікування раку та інших критичних захворювань;
  • профілактика (у тому числі зняття зубного каменю раз на рік і лікування алергії).

Нагадаємо, восени 2019 року «Украерорух» теж включив гомеопатію в страхування.

Конкурентами були «СК «Альфа страхування», ПрАТ «Страхова компанія «Крона», ПрАТ «Страхова компанія «Провідна». За підсумками дуже активних торгів вартість договору з переможцем виявилась на 19% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 72,00 млн грн.

Акціонерами «СК «Країна» є інвестиційні фонди «Прайм ессетс менеджмент» екс-президента України Петра Порошенка (49,9%), «СОВА» колишнього першого заступника секретаря РНБОУ Олега Гладковського (Свинарчука) (23,9%) і «КІВІ» директорки Ганни Коваленко (9,7%), яким донедавна керував Віталій Кононенко – син колишнього першого заступника голови фракції «БПП» Ігоря Кононенка, а також Олег Зімін (7,4%).