Зоопарк Кернеса зумів закупити скумбрію вдвічі дорожче залізниці та готелю Верховної Ради
28.02.2020   //  

Комунальна організація «Харківський зоологічний парк» за результатами тендеру уклав угоду з ФОП Томенко Лариса Ігорівна на постачання риби вартістю 1,55 млн грн.

Про це пише «Харківський антикорупційний центр» з посиланням на дані системи «Прозорро».

Мова йде про придбання скумбрії по 140 грн. за кг, морського окуня по 215 грн./кг, тушки хека по 91,2 грн./кг.

Для порівняння, 24 лютого регіональна філія «Південна залізниця» АТ «Укрзалізниці» уклала угоду з ФОП Випущенко Людмила Миколаївна на закупівлю риби по значно нижчих цінам. Так, залізниця купила тушки хека на третину дешевше – по 62 грн./кг., а скумбрію понад в два рази – по 63 грн/кг.

Якщо оселедець «Укрзалізниця» купує по 44 грн./кг, то зоопарк по 60 грн. за 1 кг.

Також значно дешевше харківського зоопарку в лютому закупило рибу ДП «Олімпійський навчально-спортивний центр «Конча-Заспа». ДП заплатить за оселедець 45 грн/кг, а за кумбрію – 80грн.кг.

В свою чергу,  Державне підприємство «Готельний комплекс «Київ»Управління справами Апарату Верховної Ради України» купує скумбрію по 80 грн./кг., що на 75% дешевше харківського зоопарку.

Нагадаємо, що минулого року зоопарк намагався купувати фрукти з потрійною переплатою. Після публікації ХАЦ та критики мера Геннадія Кернеса було проведено нову закупівлю по ринковим цінам.

Директором КО «Харківський зоологічний парк» є Олексій Григор’єв.

ФОП Томенко Лариса Ігорівна була зареєстрована в кінці листопада 2018 року. За даними «Прозорро», вона вже уклала угод на 2,36 млн грн. Сума угоди з ФОП харківського зоопарку нижча очікуваної вартості на 1%.