Родина начальника УСБУ нажила майна на 20 мільйонів
26.02.2020   //  

Родина очільника Служби безпеки України Миколаївської області Віталія Герсака має коштовну нерухомість, багато землі й елітний автопарк на загальну суму понад $830 тис., що за нинішнього обмінного курсу біля 20 млн грн. Ця сума неспівмірна з офіційними доходами родини.

Про це йдеться у сюжеті Юлії Хімерик, Вадима Поньки та Вадима Коршенка для програми «Наші гроші з Денисом Бігусом».

Віталій Герсак усе життя працює у правоохоронних органах. Кар’єру розпочав  оперативником міліції на рідній Вінничині. Потім працював у столичному УБОЗ МВС, Службі зовнішньої розвідки, і зрештою в СБУ, а саме –  в Департаменті внутрішньої безпеки. З вересня минулого року, після зміни влади в країни, Герсак очолив СБУ Миколаївської області.

Родина Герсака мешкає в Києві, у новобудові бізнес-класу ЖК «Французский квартал-2». Тут дружина СБУшника Юлія Герсак влітку 2018-го придбала одразу дві квартири і два паркомісця. Загалом це – близько $400 тис.

Крім цього, Юлія Герсак володіє земельною ділянкою у півгектара під Києвом, в селі Мархалівка. Тут вже почалось зведення будинку. Ринкова вартість сотки землі тут – $5 тис. Таким чином, за землю дружина СБУшника мала викласти під $200 тис.

У Юлії Герсак є власний салон краси, вона також раніше була співвласницею кількох фірм. Однак за останні 10 років масштабних дивідендів від бізнесу жінка, за даними програми, не отримувала.

На дружину СБУшника зареєстрована Toyota Camry, ціна якої стартує від $27 тис. Однак, за спостереженнями журналістів програми, по місту Юлія пересувається на BMW Х6, вартість якої від  $60 тис. Машина оформлена на її матір. За словами колишніх сусідів у райцентрі, де раніше мешкала родина, теща Герсака ніколи не працювала, а тесть помер.

Матір керівника СБУ Миколаївської області– Раїса Герсак – працювала головним бухгалтером у райадміністрації. Зараз у неї частки у двох фірмах, однак жодних дивідендів вона від них не отримувала. При цьому Раїса Герсак має дві квартири у новобудові у Вінниці і близько гектара землі під Гайсином для забудови. Також на неї оформлені Lexus вартістю під $80 тис Toyota Tundra.Остання має тюнінг, персоналізований під СБУшника Герсака – салон, решітка бампера і навіть індивідуальні номери машини промарковані літерами GVA, що відповідає ініціалам «Герсак Віталій Анатолійович». Авто прикрашене зображеннями російських бойових вертольотів. Вартість авто разом з коштовним тюнінгом біля $65тис.

Раїса Черсак має частку в ПП «Грінбудсервіс», яке створене під проект сонячної електростанції на Вінниччині. Свою частку вона отримала нібито за роботу з документами.

Юлія Герсак раніше була співвласницею ТОВ «Торгова енергетична компанія України», коли фірму поліція запідозрила у причетності до виготовлення фальсифікованих нафтопродуктів. Серед співвласників фірми до цього часу Сухроб Катаєв, сусід Юлії Герсак в Гайсині та її бізнес-партнер.