Завод «Укроборонпрому» засекретив закупівлю на 9 мільйонів у фігуранта кримінальних справ
16.02.2020   //  

Державне підприємство «Луцький ремонтний завод «Мотор», яке входить до концерну «Укроборонпром», без конкурсу замовило ТОВ «Урс Груп» послуги з оновлення паливного складу вартістю 9,05 млн грн.

Про це написав Василь Бідун для «Слідство. Інфо».

«ЛРЗ «Мотор» в системі «Прозорро» лише повідомило про укладання угоди, внісши інформацію про це 10 лютого. Натомість сама угода не була оприлюднена. Договір розрахований до кінця поточного року.

ТОВ «Урс Груп» зареєстроване в Дніпрі на місцевого мешканця Василя Юрківа, який також є директором фірми.

Це перша угода підприємства з «ЛРЗ «Мотор» і найбільша сума серед усіх отриманих замовлень, інформація про які внесена до «Прозорро». З червня з червня 2018 року «Урс Груп» було отримано на загальну суму 12,45 млн грн. Серед замовників Нацгвардія, аеропорт «Бориспіль» й організацією «Комбінат «Рекорд», яка підпорядковується Держагентству резерву України. Фірма мала на початок лютого 0,54 млн грн. податкового боргу.

ТОВ «Урс Груп» зареєстроване в Дніпрі на місцевого мешканця Василя Юрківа, який також є директором фірми. Нині Богунський районний суд Житомира розглядає справу за обвинуваченням Юрківа у розтраті бюджетних грошей. Наступне засідання має відбутися 17 лютого цього року. А підозру Юрківу оголосили ще в березні 2017 року.

Як з’ясувало слідство, фірма «Урс Груп» наприкінці 2016 року уклала угоду зі згаданою вже організацією «Комбінат «Рекорд». За умовами договору, приватна фірма за майже 1,5 млн грн. повинна була відремонтувати державній структурі так звані зливо-наливні естакади — споруди для наливання нафтопродуктів.  Попри те, що держпідприємство перерахувала повністю передбачені договором кошти за надані послуги, необхідні послуги не були надані в повному обсязі. Серед статей обвинувачення – службове підроблення.

«Урс Груп» фігурує і в інших кримінальних провадженнях, де йдеться про ухилення від сплати податків, а також щодо підроблення документів для отримання будівельної ліцензії.

З кінця листопада 2015 року ДП «ЛРЗ «Мотор» очолює Володимир Маракулін.