Управління ЖКГ замовило екс-керівниці комунальників озеленення, проігнорувавши свої тендерні вимоги
14.02.2020   //  

Управління житлово-комунального господарства виконавчого комітету Світловодської міськради Кіровоградської області 11 лютого за результатами тендеру уклав угоду з ТОВ «Управляюча компанія «Господарник» щодо закупівлі послуг з озеленення вартістю 600 тис грн.

Про це пише Центр медіа розслідувань «Прозоро».

Замовлено послуги з висадки дерев, обрізки гілля, формування крони, догляду за квітниками та газонами.

Єдиним конкурентом переможця на торгах було Приватне підприємство «Творче об’єднання «Арата», пропозиція якого була на 20 тис грн. дорожчою.

Власницею «Господарника» є Тетяна Громова, яка фактично до грудня 2019 року була керівником місцевого КП «Житлосвіт 2012», яке минулого року надавало послуги з озеленення Світловодська.

ПП «Арта» належить Миколі та Артему Бакановим, чоловіку та сину керівниці КП «Архітектурно-виробниче бюро» Тетяни Баканової.

Однією з обов’язкових вимог до майбутнього переможця замовник вказував наявність документально підтвердженого досвіду виконання аналогічних договорів. Однак у «Господарника» його не було, про що підприємство повідомило надавши відповідну довідку.

Крім того підприємство надало дві суперечливі довідки щодо залучення субпідрядників. Спочатку вона заперечила плани залучення субпідрядників, але в довідці про наявність персоналу визнала таку можливість в разі визнання фірми переможцем тендеру.

Таким чином, управління ЖКГ Світловодської міськради мало відхилити тендерну пропозицію ТОВ «УК «Господарник», однак не зробила цього.