Хедхантерам заплатять майже мільйон за пошук кандидатів на керівника «Укрзалізниці»
13.02.2020   //  

Філія «Центр сервісного забезпечення» АТ «Українська залізниця» 11 лютого уклала угоду з ТОВ «Бойден Україна» про послуги із забезпечення пошуку та підбору кандидатів на посаду голови правління за 838 тис грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До кінця року виконавець має знайти і підібрати кандидатів на посаду голови правління «Укрзалізниці». Послуги оплатять трьома майже рівними частинами після кожного з трьох етапів. У чому полягають етапи, невідомо, бо замовник не оприлюднив договір.

Виконавця обрали провели без аукціону, оскільки вартість послуг не перевищує порогу в 1 млн грн., після якого «Центр сервісного забезпечення» як замовник в окремих сферах господарювання мав би проводити відкриті торги зі щонайменше двома учасниками.

«Бойден Україна» Олексія Долгіх представляє міжнародну HR-компанію «Boyden».

Нагадаємо, 5 лютого Кабмін призначив члена правління «Укрзалізниці» Желько Марчека виконувачем обов’язків голови правління компанії. А 11 лютого наглядова рада компанії розпочала конкурсний відбір на посаду голови правління і залучила провідну міжнародну компанію з підбору управлінського персоналу «Boyden» для допомоги у цьому завданні.

За словами голови наглядової ради Шевкі Аджунера,

«переможця конкурсу обиратимуть за наступними критеріями: високий рівень компетенції, здатність вести Укрзалізницю вперед з огляду на існуючі та, що не менш важливо, майбутні виклики, з якими стикатиметься компанія в процесі трансформації у вільного від корупції, конкурентного за затратами, ефективного оператора, керуючись принципами колегіальності і співпраці з дотриманням найкращих принципів і практик корпоративного управління».

Також 5 лютого «Укрзалізниця» підписала меморандум про стратегічну співпрацю з «Deutsche Bahn». Як відзначили в прес-службі уряду, очікується ще одна угода між Deutsche Bahn і «Укрзалізницею». Вона визначить план поступової трансформації української залізниці протягом декількох років і буде містити такі послуги, як аналіз і реорганізація різних напрямків бізнесу і оптимізація операцій і управління.

Крім того, 7 лютого був оголошений тендер на консультаційні послуги з підвищення операційної ефективності «Укрзалізниці» очікуваною вартістю 85,92 млн грн.

Довідково:

Торік «Укрзалізниця» уклала чотири угоди про підбір, оцінку та перевірку відповідності кандидатів на ключові керівні посади на суму 2,86 млн грн. Із цих коштів ТОВ «Оджерс Берндтсон Україна» отримало 809 тис грн., ТОВ «Телент Едвайзорс» – 800 тис грн., фірма «Pedersen & Partners GmbH» (Австрія) – 650 тис грн., ФОП Поплавська О.О. – 600 тис грн.