Угрупування фаворитів Міноборони розіграло 26 мільйонів на харчування Нацгвардії
06.02.2020   //  

Навчальний центр Національної гвардії України (військова частина 3007 у м. Золочів Львівської обл.) 3 лютого за результатами тендеру замовив ТОВ «Ресурс-Сервіс КМ» забезпечення харчуванням на 25,62 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Фірма годуватиме військових до кінця року. Зокрема найбільша сума в 22,20 млн грн. піде на забезпечення харчуванням за загальновійськовою нормою №1 по 86 грн. на добу.

У жовтні 2019 року Міністерство оборони замовляло у ТОВ «Продторг-НГ» харчування військових за цією нормою в середньому на 11% дешевше – по 77-78 грн. на добу.

Ціна нинішньої угоди на 1% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 26,00 млн грн.

ТОВ «Бенефіт Фуд» вимагало дозволити учасникам надавати замість сертифікату на систему управління безпечністю харчових продуктів за ДСТУ ISO 22000:2007 (ISO 22000:2007, IDT) гарантійний лист про те, що переможець розробить, запровадить та застосовуватиме постійно діючі процедури за законом «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів». Однак замовник дозволив надати довільну довідку з описом заходів щодо розроблення постійно діючих процедур, а також копії наказу або розпорядження про формування відповідної робочої групи і документів про належну підготовку відповідальних осіб. Зрештою фірма так і не прийшла на торги.

Єдиним конкурентом було столичне ТОВ «Атомсервіс» директорки Ірини Лесечко з Києва. У 2007 році вона працювала у ТОВ «Фінанс менеджмент», яке очолював Андрій Усенко. Цей бізнесмен відомий як керівник низки фірм, що отримували харчові та паливні підряди у Міноборони та Нацгвардії: «Провідна продовольча компанія ЗС», «Адмет Груп», «Військторг», «Військсервіс-Волонтер» і той самий «Фінанс менеджмент».

Київський переможець «Ресурс-Сервіс КМ» зареєстрований в лютому 2018 року на директорку Лілію Сапожнік, яка має прописку в окупованому Донецьку. У 2018 році фірма фігурувала у кримінальному провадженні прокуратури як контрагент згаданого «Військторгу», який останніми роками був найбільшим постачальником харчів для армії.

Переможець підтвердив досвід двома договорами за 2018 рік з ФОП Тимощук Лілія Федорівна і ФОП Косенко Микола Миколайович на загальну суму близько 4 тис грн.

Усього з 2018 року компанія отримала підрядів виключно Нацгвардії на 68,72 млн грн.