Поліція розслідує недовиконаний ремонт протипожежних систем за завищеними цінами в лікарнях за 8 мільйонів
06.02.2020   //  

Поліція розслідує зловживання службовим становищем посадовцями управління Одеської  облради з майнових відносин, ПАТ «Спецавтоматика», ПП «Спецпожсервіс», ПП «Міська охорона» під час виконання у 2019 р. капремонту систем протипожежного захисту на загальну суму 7,82 млн грн. Про це йдеться в ухвалах Київського райсуду Одеси від 29 січня.

Слідчі встановили , що у листопаді 2018 р. управлінням облради з майнових відносин замовило ПАТ «Спецавтоматика» капремонт головного корпусу (літ. «А») КУ «Одеська обласна клінічна лікарня» по улаштуванню автоматичної системи пожежної сигналізації, системи сповіщення людей про пожежу, системи централізованого пожежного спостерігання (м. Одеса, вул. Академіка Заболотного, 26) за 5,86 млн грн.

У травні 2019 р. управління облради замовило ПП «Міська охорона» капремонт систем протипожежного захисту поліклініки КУ «Одеський обласний клінічний медичний центр» (м. Одеса, вул. Суднобудівна, 1)» за 151 тис грн.

Крім цього, встановлено, що у червні 2019 р. між управлінням облради та «Спецпожсервіс» укладено договір про капремонт систем протипожежного захисту 9-ти поверхового лікувального корпусу (Літ. «В» КУ «Одеська обласна дитяча клінічна лікарня» (м. Одеса, вул. Академіка Воробйова, 3) на 1,81 млн грн.

У грудні минулого року слідчі встановили, що під час виконання згаданих трьох підрядів роботи виконані не в повному обсязі, не відповідають якості та виконані по завищеній вартості, в результаті чого спричинені збитки місцевому бюджету.

Суд надав слідчим доступ до документації відносно угод по ремонту протипожежного захисту у трьох згаданих медзакладах Одеси, до банківських рахунків ПП «Міська охорона», ПП «Спецпожсервіс», ПАТ «Спецавтоматика».

Одеським ПАТ «Спецавтоматика» володіє ТОВ «Компанія «Стратегія розвитку» ( м. Новоград-Волинський Житомирської обл.) Сергія Кабалука з Молдови.

Власником та директором одеського ПП «Спецпожсервіс» є Світлана Черноморець. До 2017 р. вона працювала в слідчому управлінні фінансових розслідувань Міжрегіонального головного управління ДФС – Центральному офісі з обслуговування великих платників.

Ще одне одеське ПП «Міська охорона» належить Віктору Солопову. Раніше він був засновником та керівником згаданого ПП «Спецпожсервіс».

Управління Одеської облради з майнових відносин очолює Віктор Лунгул.

Як повідомлялося, минулого року  в одному з відділень психіатричної лікарні на вул. Воробйова в Одесі сталася пожежа.  Раніше, у 2017 році, пожежа сталася у дитячому таборі «Вікторія».