Нова «прокладка» з орбіти чиновників мерії узяла півмільярда на латання доріг Дніпра
05.02.2020   //  

Департамент благоустрою та інфраструктури Дніпровської міської ради 3 лютого за результатами тендеру замовив ТОВ «Будівельно-виробнича фірма «Елітпроект» поточний ремонт автошляхів міста на 593,37 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

На поточний рік замовили ямковий ремонт, холодне фрезерування, влаштування покриття з асфальтобетону і плитки, заміну бортових каменів, встановлення люків та інші роботи.

Ямковий ремонт коштує 750-867 грн./кв. м покриття товщиною 50 мм і 1 005-1 283 грн./кв. м покриття товщиною 70 мм. Восени 2019 року Департамент замовляв його у ТОВ «Автомагістраль 2016» майже по стільки ж – 825-939 грн./кв. м і 1 108-1 281 грн./кв. м.

Ціна нинішньої угоди на 1% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 600,42 млн грн.

ТОВ «Граніт-001» не допустили до аукціону за відсутність копії відомостей з ЄДРПОУ та фінзвітності за два останні звітні періоди і неправильний строк дії тендерної пропозиції.

Допущеними конкурентами були вищезгаданий торішній підрядник «Автомагістраль 2016» і ТОВ «Українсько-польське підприємство з іноземними інвестиціями «УПС».

«Елітпроект» вперше взяв участь у тендері. За даними системи «YouControl», фірма була зареєстрована у березні 2019 року в Києві на ТОВ «Тайкун АП» Олександра Голубєва з Ніжина Чернігівської області. Кінцевим бенефіціаром тоді значилась Юлія Голубєва, а директором – Ірина Кліміна. У листопаді 2019 року «Елітпроект» переоформили у Дніпрі на місцевого адвоката Олесю Бондаренко, а директором став Сергій Анатолійович Кіт.

Дніпровець із такими ПІБ значиться в реєстрі директором КП «Теплотранс» Дніпровської міськради, хоча подавав декларацію перед звільненням. Його дружина Наталя Надха є заступником директора Департаменту забезпечення діяльності Дніпровської міськради.

Переможець орендує або залучає всю свою техніку в ТОВ «АТП-Дніпро» Андрія Гуркова, ТОВ «Рост-Автотранс» Інни Омельченко і ТОВ «Асфальт-Дніпро» Інни Полєщук.

Раніше фірма «Асфальт-Дніпро» мала назву «Тракція Асфальт», а володіли нею ТОВ «Тракція Україна» і АТ «Дорожньо-Мостове Підприємство «Білосток» (Польща). У свою чергу «Тракція Україна» була засновником ТОВ «Тракція Інфра», яке вигравало тендери Департаменту благоустрою та інфраструктури на поточний ремонт доріг. Також «Тракція Інфра» орендувала техніку в компанії «Майстер-буд» Дмитра Мішалова. Це батько Вячеслава Мішалова, який до кінця 2017 року був секретарем міськради Дніпра.

Крім того, раніше бенефіціаром «Тракція Інфра» через польську фірму значився литовець Рекашюс Роландас, який у 2016 році у якості директора з розвитку польської корпорації «Тракція» («Trakcja PRKII SA») зустрічався з мером Дніпра Борисом Філатовим у Литві.