Одесити відремонтують у Херсоні землесос «Дельти-лоцман» за 80 мільйонів
28.01.2020   //  

Філія «Дельта-лоцман» ДП «Адміністрація морських портів України» 23 січня за результатами тендеру замовила ТОВ «Симплекс-С» ремонт судна за 79,80 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До квітня 2021 року мають виконати класифікаційний ремонт самовідвізного землесосу «Тилигульський» за адресою Карантинний острів, 1 на території філії «Херсонський річковий порт» АСК «Укррічфлот» Костянтина Григоришина. Гарантійний строк на послуги становить півроку, а на матеріальні ресурси і лакофарбове покриття – рік.

Нагадаємо, у 2016 році ремонт судна замовляли ПАТ «Дунайсудноремонт» за 57,96 млн грн., у 2012 році – «Чорноморському суднобудівному заводу» Вадима Новінського за 59,59 млн грн., а в 2009 році – ВАТ «Суднобудівний завод Лиман» за 11,50 млн грн.

Нині переможна пропозиція була на 0,7% дешевша від очікуваної вартості закупівлі.

Компанію «Kuzey Star Shipyard Denizcilik San. ve Tic. A.S» (Туреччина) не допустили до аукціону за ст. 30 закону «Про публічні закупівлі», не пояснивши конкретну підставу.

Допущеними конкурентами були ТОВ «Босфор-Одеса», яке залучило виробничі площі за договором із ДП «Миколаївський суднобудівний завод» ДК «Укроборонпром», і ТОВ «Тепломашпрогрес» із виробничими площами ТОВ «Суднобудівний завод «Океан».

Одеською «Симплекс-С» володіє Андрій Свистун. Із фірмою по вул. Чорноморського козацтва, буд. 115, оф. 519 зареєстроване ТОВ «Агро Бізнес 555» Сергія Кравченка.

Переможець підтвердив можливість використання виробничих площ на території «Херсонського річкового порту» договором про спільну діяльність із ТОВ «Сігран».

Власниками одеської фірми «Сігран» є Григорій Харитонов та Сергій Полівода. Останній із 2010 р. був керівником ТОВ «Іллічівський судноремонтний завод» («ІСРЗ»), а перед тим – заступником директора з виробництва Іллічівського судноремонтного заводу.