«Альтіс» завдяки своєму розміру виграв півмільярда на Палац спорту на Сихові
26.12.2019   //  

КП «Палац ігрових видів спорту» Львівської міської ради 20 грудня за результатами тендеру замовило ТОВ «Альтіс-Констракшн» Палац спорту в межах громадського центру на Сихові за 499,89 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До літа 2022 року на проспекті Червоної Калини збудують Палац спорту, влаштують інженерні мережі, благоустрій та озеленення. Гарантійний строк складає десять років.

Підсумкова відомість ресурсів і кошториси не опубліковані, що не дозволяє порівняти ціни матеріалів та обладнання із ринковими цінами на предмет можливого завищення.

Замовник вирішив оцінювати тендерні пропозиції учасників за ціновим критерієм, на який припадало 90%, та двома неціновими критеріями, на які припадало 10%. Зокрема по 5% ішло на «Обсяг оборотних активів станом на 31.12.2018» із максимумом понад 200 млн грн. і «Кількість наявних кваліфікованих працівників» із максимумом понад 100 осіб.

На тендер прийшло чотири фірми: «Альтіс-Констракшн», ТОВ «Галицька будівельна гільдія», ТОВ «БК «Прогрестехбуд» і ПП «ВІР-Західбуд». Однак замовник допустив до торгів лише «Альтіс-Констракшн» і «Галицьку будівельну гільдію», а решту відхилив.

«Прогрестехбуд» і «ВІР-Західбуд» надали довідки про вартість виконаних будівельних робіт не на всю суму виконання аналогічного договору. Ще «Прогрестехбуд» не приніс лист-згоду на обробку персональних даних і підтвердження повноважень підписанта тендерної пропозиції на головного бухгалтера, який підписав одну з довідок, а «ВІР-Західбуд» повідомив, що в ЄДПР немає даних про його бенефіціара, хоча вони там є.

Фірма «ВІР-Західбуд» оскаржила своє відхилення в АМКУ, проте безуспішно.

Зрештою на аукціоні змагались «Альтіс-Констракшн» і «Галицька будівельна гільдія», активно знижуючи ціни. Остання компанія запропонувала нижчу ціну в 479,90 млн грн., але програла після приведення ціни при оцінці пропозиції за неціновими критеріями.

Переможцем став «Альтіс-Констракшн» із ціною, на 19% нижчою від очікуваної суми.

ДАСУ заявила, що замовник мав відхилити «Альтіс-Констракшн», оскільки той не подав лист-згоду на обробку персональних даних і підтвердження повноважень підписанта на головного бухгалтера, який підписав фінзвітність. Замовник заявив, що фінзвітність була сформована ще до оголошення закупівлі, тому підпис головного бухгалтера на ній не означає, що він має повноваження підписанта. І подав позов до суду проти ДАСУ.

Компанія «Альтіс-Констракшн» входить у корпорацію «Альтіс-Холдинг» Олександра Глімбовського – тестя Романа Насірова, який з 2015 року очолював ДФС України.

Львівська «Галицька будівельна гільдія» Тараса Мужика, Назара Буского та Олександра Криштофора днями виграла 32,55 млн грн. на будівництво казарми академії Сагайдачного.