Мерія замовила секретні роботи фірмі, яка ремонтує футбольне поле надкоштовними травою та піском
25.12.2019   //  

Виконавчий комітет Мереф’янської міської ради уклав 20 грудня повідомив про укладання додаткової угоди з  ТОВ «Проектно-будівельна компанія «Енергопростір» щодо реконструкції спортивного майданчика вартістю 896 тис. грн.

Про це повідомив «Харківський антикорупційний центр» з посиланням на дані «Прозорро».

Виконком не оприлюднив додаткову угоду, тому залишається невідомим перелік та вартість замовлених робіт.

Виконком Мереф’янської міськради уклав угоду з «Проектно-будівельна компанія «Енергопростір» за результатами тендеру в жовтні.

Була замовлена реконструкція спортивного майданчика для міні-футболу зі штучним покриттям на території Комунального закладу «Мереф’янський медичний ліцей».

Тоді сума договору склала на 2,45 млн грн. При тому, що середня ціна реконструкції подібних майданчиків Україні – 1,4-1,8 мл. грн.

І саме у цьому діапазоні були найдешевші пропозиції, які надійшли на аукціон, але були відхилені замовником.

У порівнянні з цінами на матеріали під час проведення реконструкції міні-поля в інших регіонах у Мерефі вийшло дорожче.

Так, газон було заплановано купувати по 584 грн./квм., хоча в Херсонській області для такої реконструкції його купують по 332 грн./кв.

Пісок кварцевий планують купувати по 1590 грн/т, у Херсонській області – менш ніж 1000 грн./т

Засновниками «Проектно-будівельна компанія «Енергопростір» є Тетяна Геленко та Олена Дорохова.

Від «Наших грошей»

«ПБК «Енергопростір» нині прописане в Каменському Дніпропетровської області. За даними «Прозорро», з серпня 2016 року  фірма отримала замовлень на 10,62 млн грн. Одним з найбільших її замовників тепер є виконавчий комітет Мереф’янської міської ради, який замовив робіт по реконструкції футбольного міні-поля вже на 3,35 млн грн. Ця сума майже дорівнює очікуваній вартості замовника.
Проект Сlarity-project вказує контактною особою «ПБК «Енергопростір» Сергія Рося з Дніпра. Йому також належить ТОВ «Енор», ТОВ «Компанія Енергобуд», ТОВ «Легіон Хортиця» та низка ще фірм.