Управитель АРМА та покупець фірми Онищенка виявилися спортсменами з одного клубу
17.12.2019   //  

Власник фірми-управителя АРМА та співвласник фірми, що купила виставлену АРМА на торги  компанію «Майдан-плаза» екс-нардепа Олександра Онищенка виявилися спортсменами київського клубу «Восход». Про це «Нашим грошам» стало відомо з реєстрів, системи Prozorro та соцмереж.

Так, у системі Prozorro міститься інформація, що АРМА (Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами) 13 червня 2019 року уклала договір управління з ТОВ «Бетатранслогістік». Строк дії договору – до 12 червня 2021 року. Фірма згідно договору отримує 50% від доходів від управління без урахування витрат на управління. Відкриті реєстри поки не містить інформації, яким активом управляє компанія. Єдиним власником та керівником «Бетатранслогістік» є Андрій Шелегіда.

Зі сторінки Шелегіди в соцмережах стало відомо, що він є спорстменом столичного клубу «Восход».

Андрій Шелегіда – ліворуч. Фото зі сторінки в соцмережі Facebook Андрія Шелегіди

 

Як раніше повідомляли ЗМІ, спортклуб «Восход» раніше був у комунальній власності, 2016-го року його продали на сумнівному аукціоні. Через ланцюжок компаній клуб врешті опинився у приватної фірми «Київенергоком», бенефіціаром якої значиться Рафаїл Ейвазович Гасанов. Нових власників тривалий час відмовлялися пускати в приміщення клубу представники ГО «Спортивний клуб «Восход», 2017-го біля клубу була стрілянина з 6 пораненими, за повідомленнями учасників, клуб намагалися «віджати під забудову». Утім, судячи з пізніших  повідомлень у соцмережах, нові та старі власники клубу спільну мову таки знайшли.

Членом правління ГО «Спортивний клуб «Восход» та тренером клубу є Вадим Слівчак. На фото вище він стоїть в центрі поряд із Андрієм Шелегідою. Також Слівчак значиться співвласником і керівником ТОВ «Сеіл компані», яка у грудні 2018 року за 5,1 млн грн купила на СЕТАМ фірму нардепа із «газової справи» Олександра Оніщенка ТОВ «Майдан-плаза». Другим співвласником «Сеіл компані» записаний судимий київський автомийник Костянтин Бортун. Корпоративні права в розмірі 100% статутного капіталу ТОВ «Майдан-плаза» продавала АРМА. Детальніше про цей продаж можна прочитати тут.

Колишня фірма Онищенка «Майдан-плаза» володіє нерухомістю площею 535 квадратів у центрі Києва на центральній вулиці Хрещатик 27б. За даними сайту з продажу нерухомості, у вересні 2019 року офіс за цією ж адресою набагато меншою площею продавали по  $2 тис за квадрат. Відповідно, 535 квадратів коштували би понад $1 млн. В описі лоту на СЕТАМ АРМА зазначила, що продає лише корпоративні права зі стартовою ціною 5,13 млн грн, не повідомивши про нерухомість, якою володіє фірма.

Андрій Шелегіда (ліворуч) та Вадим Слівчак (в центрі) у столичному клубі «Восход»