Дилери одного виробника розіграли постачання залізниці болометрів з Росії
16.12.2019   //  

Регіональна філія «Південно-Західна залізниця» АТ «Укрзалізниця» 27 листопада за результатами тендеру уклала угоду з ТОВ «Литонт» на постачання болометрів вартістю 1,66 млн грн.

Про це пише «Залізниця без корупції» з посиланням на дані системи «Прозорро».

Замовлено постачання болометрів БП-2М та БП-2МЭ а також сонцезахисних пристроїв СУБ-1А, що використовуються для захисту пристроїв.

Єдиним конкурентом переможця на торгах було ТОВ «Олеандр груп», пропозиція якого була дорожчою на 1240 грн. При цьому, в ході аукціону обидві фірми не знизили жодного разу ціну.

Згідно з тендерною документацією обох учасників виявилось, що вони є дилерами російської фірми «Риэлта».

Фірма-переможець «Литонт» зареєстрована в середині серпня 2019 року в м. Мерефа Харківської області. Власником та директором вказаний місцевий мешканець Андрій Аулов. В тендерній документації фірма подала лист-подяку від ТОВ «Світенергопром» як доказ виконання аналогічних робіт. Договір фірми підписали за п’ять днів до оголошення тендеру.

Власником та директором ТОВ «Олександр груп» є харків’янин Олег Литвиненко.

Від «Наших грошей»

Власник «Литон» Андрій Аулов з квітня 2016 року зареєстрований також як фізсоба-підприємець. Основний вид діяльності – консультування з питань комерційної діяльності й керування. Це перша перемога фірми в тендері.

ТОВ «Світенергпром», що підтвердив переможця торгів наявність досвіду, належить Євгену Алєксєєву із Харкова. В 2016 році в рамках розслідування про можливе розкрадання 505 млн грн.  посадовцями ДП «Електроважмаш» генеральна прокуратура Україна згадувала «Світенергопром» серед фірм, що мають ознаки фіктивності, і на якій було перераховано 17,8 млн грн. Але після 2016 року в цьому кримінальному провадженні №1201522000000015 «Світенергопром» не згадується.