Ще двоє членів Антирейдерської комісії часів Петренка виявилися працівниками АРМА
15.12.2019   //  

Колишній секретар Антирейдерської комісії Мін’юсту (Комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації) та заступник директора департаменту реєстрації та нотаріату Іван Трофименко очолив 3 відділ управління менеджменту активів АРМА (Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами). Про це стало відомо з програми слухань Комітету з питань організації державної влади у парламенті 4 листопада 2019 року.

Декларація Трофименка, яка би свідчила про його перехід в АРМУ, в реєстрі НАЗК відсутня. Що може свідчити про те, що Трофименко перейшов в АРМА у порядку переведення.

6 відділ управління менеджменту активів АРМА очолила Єлизавета Макогон. Про це стало відомо з її декларації.

Макогон у минулому разом із Трофименком теж входила до Антирейдерської комісії Мін’юсту, також вона очолювала відділ забезпечення діяльності Антирейдерської комісії в управлінні департаменту державної реєстрації та нотаріату Мін’юсту. Детальніше про Макогон читайте в матеріалі «Матір чиновниці з «антирейдерської» комісії Мін’юсту оформила квартиру на Печерську та BMW X3».

Департаментом реєстрації та нотаріату, а також керівником Антирейдерської комісії, коли в ній були Трофименко і Макогон, керував Віталій Гайдук. Як повідомляли «Наші гроші», 6 вересня 2019 р. Гайдук перейшов в АРМА у порядку переведення на посаду начальника відділу стратегічного планування центрального апарату.

Донедавна АРМА очолював Антон Янчук, який за часів Порошенка працював заступником міністра юстиції Павла Петренка, а в 2008-2013 роках був старшим юристом ТОВ «Адвокатська компанія «МЛГруп», власником якої був сам Павло Петренко до призначення міністром. 15 листопада 2019 р. за ініціативою міністра Кабінету Міністрів Дмитра Дубілета Янчука відсторонили з посади, а виконання обов’язків голови АРМА Кабмін поклав на Віталія Сигидина – колишнього заступника начальника ГТУЮ в м. Києві, який у квітні 2019 р. переміг в конкурсі на посаду начальника відділу моніторингу ефективності менеджменту активів АРМА.

Утім, як 5 грудня 2019 року повідомив Окружний адміністративний суд Києва, в суд надійшла заява, у якій просять визнати незаконним розпорядження уряду про покладання обов’язків голови АРМА на Сигидина. Прізвище позивача не називається. Також до суду надійшла заява про забезпечення позову, де просять забезпечити позов через зупинення дії розпорядження Кабміну на час розгляду справи. Іншими словами, поки справа слухається в суді, позивач просить, щоб Сигидин на цей час не виконував обов’язки голови АРМА. Сам Сигидин 28 листопада 2019 року подав декларацію кандидата на посаду заступника голови агентства.