«Bihus.Info» залив в пошуковик Ring дані податкової про фірми та їх філіали з 90-х років
14.12.2019   //  

Проект «Bihus.Info» доповнив пошуковий інтегратор Ring базою Державної фіскальної служби про реєстрацію компаній, їх філій та відокремлених підрозділів, що містить інформацію про бізнес в 1990-хх роках.

Про це повідомило «Bihus.Info».

База ДФС з даними про реєстрацію компаній і філіалів в податковій стала ювілейним 20-м джерелом на сайті ring.org.ua.

Відмінність бази податкової від даних Єдиного держреєстру юросіб, ФОП та громадських організацій (ЄДР) в її більш глибоких історичних даних. Адже ЄДР був заснований лише в 2004-му році, і бізнесу, який було зареєстрованого раніше, в реєстрі не знайти.

«Буває, що цих компаній немає «серед живих», а деякі з них досі активні і уникають реєстрації в реєстрі Мін’юсту. Є й такі, що були зареєстровані в цьому році, але ЄДР про них не знає — пояснює головний IT-спеціаліст Канцелярської Сотні Дмитро Чаплинський.

За його словами, нині проект працює над матеріалом, який має надати відповіді про різницю списків компаній в двох ключових реєстрах і чому вона виникла.

Крім того, в базі податкової є дані про філіали та підрозділи компаній, яких немає в держреєстрі Мінюсту.

Базу ДФС вдалося інтегрувати в пошуковий інтегратор завдяки Ярославу Гарагуцу (засновник Clarity Project), який отримав дані від податкової.

Інтегратор Ring – проект «Bihus.info» (ГО Канцелярська сотня). Це пошукова система з гнучким доступом до державних відкритих офіційних баз даних, список яких постійно поповнюється.