Мінфін купив 2 кілограми золота у фірми, яку підозрюють у нечесній переробці державних відходів
13.12.2019   //  

ДУ «Державне сховище дорогоцінних металів і дорогоцінного каміння України» Мінфіну 9 грудня уклала угоду з МП у формі ТОВ «Соляріс» про купівлю банківського золота у зливках на 2,82 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Цьогоріч у Держсховище поставлять 2 115 г афінованого (доведеного до найвищих проб) золота з масовою часткою золота не менше 99,98% по 1 332 грн. за один грам.

Ціна розрахована за такою формулою: маса афінованого золота Х масова частка золота 0,9999 Х закупівельна ціна НБУ на день передачі 1 110,38 грн. за грам у чистоті + ПДВ.

Столичним виробником та переробником дорогоцінних металів «Соляріс» володіють кияни Володимир Миколенко, Тетяна Калайда і Сергій Бестань, а керує Петро Іськов.

«Соляріс» фігурує у кримінальному провадженні військової прокуратури 2019 року щодо можливої переробки за завищеними цінами брухту і відходів з умістом дорогоцінних металів, що належать ДП «Укроборонсервіс» ДК «Укроборонпром», військовим частинам ЗСУ, ДПСУ і НГУ. На думку слідства, останнім сплачується сума за занижену кількість отриманих дорогоцінних металів, а з металів потім виготовляються ювелірні вироби на продаж.