ОДА розірвала угоду з державним «Укрбудом» про проект розчистки Великого Куяльника
12.12.2019   //  

Департамент екології та природних ресурсів Одеської ОДА 3 грудня розірвав угоду з ДочП «Одеський Промбудпроект» щодо початку проектування розчистки русла річки Великий Куяльник за 3,70 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Великий Куяльник треба розчистити для порятунку Куяльницького лиману з цілющими мулом і водою, який поступово пересихає через добування піску та відбір води з річки.

Департамент 2 грудня за результатами тендеру замовив «Одеському Промбудпроекту» розробку техніко-економічного обґрунтування розчистки русла Великого Куяльника з реконструкцією (ліквідацією) частини гідротехнічних споруд в шести районах області.

Ціна угоди була на третину нижчою від очікуваної вартості закупівлі у 5,80 млн грн.

Однак уже наступного дня, 3 грудня договір розірвали за згодою сторін без оплати.

«Одеський Промбудпроект» є дочірнім підприємством державного ПАТ «Будівельна компанія «Укрбуд», а те входить у держкорпорацію «Укрбуд» разом із приватним ТОВ «Укрбуд Девелопмент» та іншими фірмами з орбіти екс-нардепа Максима Микитася.

У вересні Микитась заявив про продаж «Укрбуд Девелопменту». Нині засновниками фірми значаться Євген Дікін та Василь Польовий, а керівником залишається Олег Майборода. Однак днями Микитась заявив, що не продавав «Укрбуд Девелопмент», а лише підписав меморандуми наміру про продаж. За його словами, підписи на багатьох документах були підроблені, а фірму продали без його відома Дмитру Федотенкову.

Майборода повідомив, що він і ще двоє людей вирішили профінансувати будівництво, коли в «Укрбуд Девелопменті» почалися проблеми з фінансуванням. Але після заяв Микитася про те, що компанію він не продавав, інвестори припинили фінансування.

Федотенков звинуватив Микитася у виведенні коштів із «Укрбуд Девелопменту».

Як відомо, у жовтні НАБУ і САП повідомили Микитасю про підозру в організації корупційної схеми з квартирами для Національної гвардії на 81 млн грн. Йому був обраний запобіжний захід тримання під вартою, але він вніс 80 млн грн застави.