Фірма розіграла з підлеглим поставку сенсорних кіосків на два мільйона
12.12.2019   //  

Комунальна установа «Агенція розвитку Хмельницького» 18 листопада за результатами тендеру уклала угоду з ТОВ «Тач Системз» на закупівлю сенсорних інформаційних кіосків вартістю 2,26 млн грн.

Про це написало «Новини. Хмельницький».

За умовами угоди до кінця року «Тач Системз» поставить 10 сенсорних інформаційних кіосків. Агенція у тендерній документації фактично нічого не вимагала від учасників. Їм потрібно було надати лише довідку про наявність аналогічних договорів, укладених та виконаних у 2018-2019 роках.

Єдиним конкурентом переможця на тендері був ФОП Андрущенко Олег Ігорович.

«Якщо подивитись властивості документів вказаних учасників, то видно, що сканкопії виготовлені на одному пристрої Canon в один день. Крім того, обидва учасники назвали документ щодо технічних вимог предмета закупівлі «Технічні специфікації» у множині. Більше того, з цих документів видно, що учасники продають однакове обладнання», – зазначає юристка Громадської ініціативи «За чесний тендер» Мирослава Примак.

Під час самого аукціону обидва учасники зробили лише по одному кроку в сторону пониження.

Бенефіціаром «Тач Системз» є Олег Міщенчук. Фірма заснована у травні 2019 року і вже на перший свій тендер фірма вийшла через місяць після заснування. За цей час вона встигла укласти 20 контрактів на майже 5 млн грн.

Олегу Міщенчуку також належить половиною статутного капіталу в ТОВ «Сенсорні системи України», де його партнером є російський бізнесмен Ігор Меркулов.

Начальником виробничого відділу «Сенсорні системи України» працює конкурент по тендеру – ФОП Олег Андрущенко.

Загалом «Тач Системз» загалом виходило на конкурентні закупівлі лише тричі. І двічі за бюджетні кошти змагалось з  Олегом Андрущенко. Ще 18 разів він конкурував «Сенсорними системами», але загалом не отримав жодного замовлення.