«Укргазвидобування» за 5 мільйонів навчить працівників надавати першу допомогу
11.12.2019   //  

АТ «Укргазвидобування» 5 грудня уклало угоду з ТОВ «Фьорст Ейд Фаст» про навчання із домедичної допомоги за 5,30 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До кінця 2020 року в філіях держкомпанії проведуть 250 тренінгів за курсами «FAST Complex» або «FAST Urban Trauma» для 20 чоловік тривалістю по 8 годин із додатковими витратами по 21 180 грн. Навчання охопить 5 тис осіб виробничого персоналу філій.

Закупівлю провели без аукціону з посиланням на пункт Регламенту, в якому йдеться про послуги з підготовки, підвищення кваліфікації, перепідготовки, вищої освіти, тренінгів, навчання персоналу тощо. Під час переговорів ТОВ «Промислова безпека» пропонувало на 6% нижчу ціну, але погодилось проводити навчання лише в Києві, що тягло за собою додаткові витрати на відрядження. ПП «ППН» пропонувало тренінги тривалістю по 12 годин, але на 9% дорожче. Тому тендерний комітет обрав фірму «Фьорст Ейд Фаст».

У протоколі сказано, що «Фьорст Ейд Фаст» у травні 2018 провела пілотний тренінг для керівництва «Укргазвидобування» та філій, про який потім позитивно відгукувались його учасники. Тому в 2018 році провели ще серію тренінгів для філій «Укргазвидобування».

При цьому працівники-інженери з охорони праці «Укргазвидобування» не можуть самостійно провести практичний тренінг, оскільки не мають ані спеціальної медичної підготовки або підготовки із надання першої допомоги, ані спеціальної сертифікації як інструктори з проведення таких тренінгів, ані необхідного екіпірування і спорядження.

Створена в липні 2018 році одеська компанія «Фьорст Ейд Фаст» належить місцевому бізнесмену й експерту з першої допомоги та пожежної безпеки Федору Сердюку. У серпні 2018 році «Укргазвидобування» уклало з нею угоду на 873 тис грн. Та угода передбачала 50 тренінгів для 20 чоловік за курсом «Перша домедична допомога» по 15 650 грн.