Обласна САД вирішила, що місцеві дороги може утримувати лише облавтодор
09.12.2019   //  

ДП «Служба місцевих автодоріг» Хмельницької ОДА 11 листопада уклало угоду з ДочП «Хмельницький облавтодор» про догляд доріг на 230,00 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Закупівлю провели за переговорною процедурою через відсутність конкуренції. В обґрунтуванні сказано, що за діючими нормативно-правовими актами експлуатаційне утримання автодоріг можуть здійснювати виключно дорожньо-експлуатаційні організації зі сфери управління «Укравтодору». У випадку місцевих доріг це райавтодори й дільниці. Однак вони не мають статусу юридичних осіб, тому не можуть бути учасниками процедур закупівель. Тому замовник вирішив, що договір можливо укласти лише з облавтодором.

На 2020 рік замовили експлуатаційне утримання доріг місцевого значення протяжністю 5 088 км, а саме зимове утримання, ліквідацію вибоїн асфальтобетонного покриття, ремонт огороджень, заміну знаків, нанесення розмітки тощо. За підсумковою відомістю ресурсів без доставки і ПДВ, ціни матеріалів відповідають ринку та іншим тендерам.

У договорі немає інформації про гарантійні строки. На заробітну плату піде 14,60 млн грн., тобто 6% загальної вартості підряду. На прибуток відведено ще 5% – 11,12 млн грн.

Хмельницька ОДА заснувала ДП «Служба місцевих автодоріг» у грудні 2017 року за адресою свого Департаменту ЖКГ та будівництва. Директором держпідприємства став екс-начальник Відділу організації та безпеки дорожнього руху Хмельницької САД Сергій Матус, чия дружина Тетяна Матус є прокурором Хмельницької місцевої прокуратури.

Навесні 2019 року держпідприємство очолив Сергій Дуда. За даними декларацій, раніше він працював у ДП «Хмельницька обласна служба єдиного замовника», ТОВ «Гарант-Техсервіс», місцевій поліції, колишній ДАІ та в самому «Хмельницькому облавтодорі».