PwC за 3 мільйони оцінить ризики у проектах партнерських угод «Укргазвидобування»
08.12.2019   //  

АТ «Укргазвидобування» 3 грудня оприлюднило звіт про укладену 18 листопада угоду з адвокатським об’єднанням «Прайсуотерхаускуперс Лігал» про юридичні послуги на 3,20 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До квітня 2020 року адвокати проаналізують проекти угоди про розподіл продукції (УРП), договору про спільну операційну діяльність (JOA) та договору зі збільшення видобутку (РЕС) на предмет визначення потенційних податкових і бухгалтерських ризиків.

Закупівлю провели без торгів, пославшись на пункт Регламенту про юридичні послуги.

АО «Прайсуотерхаускуперс Лігал» Андрія Пронченка з Львівщини, Олексія Катасонова з Києва і Карла Паадама з Естонії представляє в Україні міжнародну мережу «PwC». Воно має спільні адресу по вул. Жилянська, 75 і контактний номер телефону +380443540404 із ТОВ «Прайсуотерхаускуперс», ТОВ Аудиторська фірма «Прайсуотерхаускуперс (аудит)», ТОВ «Прайсуотерхаускуперс Ешуренс» і ТОВ «Прайсуотерхаускуперс Едвайзорі».

Нагадаємо, в 2018 році «Приватбанк» подав в суд Нікосії (Кіпр) позов проти кіпрської компанії «PricewaterhouseCoopers» та однойменної української аудиторської фірми на $3 млрд. У таку суму український держбанк оцінив збитки, нібито понесені ним унаслідок порушень з боку «PwC» своїх обов’язків при перевірці фінзвітності «Приватбанку» за 2013-2015 звітні роки. У Нацбанку також вважають, що «PwC» завищували вартість заставного майна «Приватбанку», пов’язаного із приватними екс-власниками банку.