Поліція підозрює комунальників та фірму їх екс-інженера в оборудках з коштовною розміткою
08.12.2019   //  

Поліція розслідує можливе вчинення неправомірних дій директором КП «Черкаське експлуатаційне лінійне управління автомобільних шляхів» Черкаської міської ради при укладанні угод з ПП «Шдяхбуд-Груп» на загальну суму 3,88 млн грн.

Про це повідомляє видання «18 000».

З ухвали Соснівського районного суду м. Черкаси відомо, що «ЧЕЛУАШ» 26 червня 2018 року за результатами тендеру уклало  з «Шдяхбуд-Груп» угоду про нанесення дорожньої розмітки. Вартість договору склала 1,13 мільйона гривень. Техзавданням було передбачено нанесення восьми тисяч квадратних метрів розмітки фарбою. Договір діяв до 30 вересня 2018 року.

Проте вже 28 вересня 2018-го черкаська поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 3 ст. 191, ч.1 ст. 366 ККУ. Суд призначив будівельно-технічну експертизу. Вона встановила, що види, обсяги та вартість фактично виконаних робіт не відповідають наданим актам. Експертиза встановила, що вартість робіт завищена на 136 тис грн.

Зокрема, в поліції зазначають, що до кошторису була внесена вартість матеріалів, вищу за вартість фактичного придбання у постачальника.

Судячи із ухвали Соснівського райсуду, у ході розслідування цієї справи поліція зацікавилася ще однією угодою.

Так, 30 липня минулого року «ЧЕЛУАШ» уклав угоду із тим же «Шляхбуд-Груп» на нанесення розмітки холодним пластиком. Вартість робіт за договором склала 2,75 млн грн. Слідчий клопотав надати доступ до первинних документів, що стосуються цього тендеру. Суд задовольнив клопотання, дозволивши вилучити копії необхідних документів.

Підприємство «Шляхбуд-Груп» належить Руслану Синельнику. Свого часу він працював головним інженером КП «ЧЕЛУАШ».

За останні два роки із підприємством підписано угод на 16,6 мільйонів гривень. Усі договори із Черкаською міською радою або ж комунальними підприємствами міста. Найбільше, на 9,65 млн, із «ЧЕЛУАШ». Директором «ЧЕЛУАШ» є Олексій Мельник.