Оточення «оппоблоківця» взяло 53 мільйони на завод для знешкодження біовідходів
03.12.2019   //  

КП «Донецький регіональний центр поводження з відходами» Донецької обласної ради 27 листопада за результатами тендеру замовило ПП «Донбас Будіндустрія Сервіс» завод для знешкодження відходів за 53,30 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До кінця 2020 року в Новодмитрівці Костянтинівського району мають збудувати завод для знешкодження біологічних відходів, проектування якого комунальники торік замовили у ТОВ «Грінекс Еко» за 2,97 млн грн. Гарантійний строк становить десять років.

Саме «Грінекс Еко» у якості субпідрядника «Донбас Будіндустрія Сервісу» виготовить і змонтує технологічне обладнання на 34,65 млн грн., що складає 65% вартості підряду.

За підсумковою вартістю ресурсів без доставки і ПДВ, комплекс для знешкодження відходів термокаталізом ECO-1000T продуктивністю 1 т/год. коштує 25,95 млн грн.

Ціни бетонів і розчинів відповідають, а піску, щебеню, сталі й цегли вищі від ринку.

Вартість договору на 0,1% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 53,34 млн грн.

ТОВ «Оквин-5» з нижчою на 7% ціною відхилили за відсутність інформації про гарантії та листа про представництво від виробника обладнання та інші недоліки документів.

Дорожчим конкурентом було ТОВ «Донецький інститут води» із Краматорська, яке належить донеччанину Ігорю Куликову, Дмитру Швидченку зі Святогірська і київському ТОВ «Всеукраїнська управляюча компанія». Бенефіціарами останнього значаться той же Швидченко, Олександр Гершун зі Святогірська і краматорчанка Євгенія Ніколаєнко.

Швидченко був помічником екс-нардепа від Партії регіонів Анатолія Близнюка.

Столичний переможець «Донбас Будіндустрія Сервіс» належить Наталії Прокоповій з Мирнограду та Анастасії Дроздовій з окупованого Донецька. Директором фірми є Антон Вітушинський з окупованої Ясинуватої, який володіє мирноградським ТОВ «Сіті-Строй 2017» разом із Оленою Фесенко із Запоріжжя і Костянтином Прокоповим з Мирнограду.

Місцеві ЗМІ називають Костянтина Прокопова сином депутатки Мирноградської міської ради Тамари Прокопової та пов’язують з екс-мером Покровська Русланом Требушкіним, який зараз є нардепом від «Оппоблоку». Також, за їх даними, колишній власник «Сіті-Строй 2017» Олександр Фоменков довго працював у особистій охороні Требушкіна.

Обидві компанії фігурують у справі про розкрадання бюджетних коштів посадовцями Донецької ОДА в 2017-2019 роках на роботах із будівництва, ремонту і реконструкції.

Усього з 2016 року переможець отримав державних підрядів на 416,19 млн грн.

Столична «Грінекс Еко» (стара назва – «Анкер Сервіс-Ко») зі статутним капіталом 1 тис грн. належить директору Максиму Кротовському з Києва. Він також володіє ТОВ «Глобал аппрейзел» з Олесею Шевчук і ТОВ «Грін Девелопмент Лтд» зі Світланою Онопрієнко.