Управління освіти в Броварах закуповує соління у півтора рази дорожче від шкіл
02.12.2019   //  

В 2019 році вартість солених помідорів в закупівлях Управління освіти та науки Броварської міськради Київської області подорожчала майже на 70%. При тому, що ціни на цю консервацію в закупівлях місцевих шкіл не змінилися.

Про це написав депутат Київської облради Роман Сімутін в виданні «Трибуна. Бровари».

За даними системи «Прозорро», на початку року Управління освіти та науки Броварської МР закуповувало помідори солені за прийнятною ціною, в середньому – 25-28 грн/кг. Така ж ціна була поставок і до місцевих шкіл, які проводили закупівлі самостійно.

Але поступово броварські чиновники піднімали ціни,  і станом на листопад кілограм  солених помідорів коштував 45,36 грн. Хоча в інших школах ціна так і залишається на рівні 27 грн./кг

Порівняльна таблиця закупівлі солених помідорів школами Броварів та міським управлінням освіти

 

Така ж тенденція спостерігається я щодо інших видів соління.

На рік Управління освіти та науки Броварської міськради запланувало закупити солені та квашені огірки, помідори та капусту на 1,62 млн грн.

Від «Наших грошей»

Очолює Управління освіти та науки Броварської міськради Оксана Мельник. Раніше вона була директором Броварської загальноосвітньої школи № 2. За даними Сімутіна, саме ця школа закуповує продукти харчування дорожче інших закладів освіти міста.

Нині Служба Безпеки України розслідує кримінальне провадження №42018110000000355 щодо можливого привласнення керівництвом Управління освіти та науки БМР 5,00 млн грн. бюджетних коштів через замовлення в 2018 році ремонтно-будівельних робіт ПП «Горинь» Ігоря Петровського.

За даними «Прозорро», за останні три роки Управління замовило «Горинь» робіт на 19,08 млн грн. Загалом за цей фас фірма отримала замовлень на 37,33 млн грн., переважно від управлінь мерії Броварів та міських закладів освіти.