Дилери китайців розіграли 34 мільйони на плавучий пульпопровід для днопоглиблювачів
02.12.2019   //  

Філія «Днопоглиблювальний флот» ДП «Адміністрація морських портів України» 26 листопада за результатами тендеру замовила ТОВ «Укртракрейл» плавучий пульпопровід за 34,14 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До кінця 2020 року поставлять плавучий пульпопровід загальною довжиною 502 м із мінімальним радіусом вигину 50 м, призначений для стаціонарного землесосу. Комплект складається із 40 секцій пульпопроводу, 120 пластикових буїв (поплавців), 19 гумових армованих компенсаторів вигину, 10 якорів, а також метизів, кріплень, скоб і хомутів.

Виробником пульпопроводу є компанія «Qingdao David Technology Co., Ltd.» (Китай).

Гарантійний строк складає рік, забезпечення виконання договору – 5%, аванс – до 50%.

Переможна пропозиція була всього на 0,2% нижча від очікуваної вартості закупівлі.

ПП «Суднобуд» не допустили до торгів, оскільки воно назвало тільки постачальника пропонованого ним товару – ТОВ «Центр технологій «ВіК», але не його виробника.

Єдиним допущеним конкурентом із товаром того ж виробника було маріупольське ТОВ «Укр-Техснаб» директора Олександра Поколенка. Ніхто не знижував ціну на аукціоні.

Засновниками київського «Укртракрейлу» зі статутним капіталом 10 тис грн. є Дмитро Аксьоненко з Маріуполя та Ірина Липко з Летичева, а директором – Світлана Науменко.

Раніше фірмою керувала Бровко Світлана, а перед нею – В’ячеслав Кемічеджи. Останній зараз володіє ТОВ «Газ Енд Оіл Індженіринг» («Джи Оу Ай»), керує ТОВ «СПС-Снаб» Олексія Кривощокова і є підписантом ТОВ «Адамовська Лтд» Валентина Мельничука.

Переможець уперше отримав підряд, а суперник натендерив у портів 12,13 млн грн.