Новачок з орбіти арештованого екс-замгубернатора взяв 7 мільйонів на проект реставрації Шарівки
29.11.2019   //  

Департамент капітального будівництва Харківської ОДА 26 листопада за результатами тендеру замовив ТОВ «Компанія «Тарвос» проектування реставрації садиби Шарівка за 7,37 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До кінця 2020 року мають розробити науково-проектну документацію на першочергові невідкладні консерваційні та протиаварійні (реставраційні) роботи палацово-паркового комплексу «Садиба» по вул. Санаторська, 8 у смт. Шарівка Богодухівського району.

Парк площею 39,3 га і палац загальною площею 3 532 кв. м є пам’яткою архітектури та містобудування національного значення. Комплекс передали з балансу КНП «Обласний тубсанаторій «Шарівка» на баланс ОКП «Знахідка» у 2014 році після спроби здати в оренду ТОВ «Здравиця» Олександра Коровкіна з орбіти мера Харкова Геннадія Кернеса.

Архітектором переможця є Олег Степунін. Фірма підтвердила досвід договором із ТОВ «Танкріабуд» про реставраційний ремонт ліцею для Вовчанської РДА на 759 тис грн.

Ціна угоди майже на чверть нижча від очікуваної вартості закупівлі у 9,50 млн грн.

ТОВ «ГЗК «Енергія-Еко» з нижчою на 11% ціною відхилили за відсутність аналогічного досвіду та інженерів-проектувальників, а також низки довідок і гарантійних листів.

Дорожчим конкурентом було місцеве ТОВ «Транс Строй Комплекс», яке належить Анатолію Бутенку, Вікторії Агішевій і ТОВ «Індастріал Білдінг Груп» Тетяни Спіциної, Наталії Головко і Владислава Кутового – помічника екс-нардепа Анатолія Денисенко.

Створена в липні харківська «Компанія «Тарвос» зі статутним капіталом 1 тис грн. належить Євгенію Юрку. Цьогоріч Юрко був довіреною особою кандидата в нардепи Віталія Говорухи, який раніше володів ТОВ «Індіго Груп» із Павлом Бабенком.

Звільнений у червні заступник голови Харківської ОДА Євген Шахненко декларував, що його син Євген Шахненко-молодший отримував кошти від Павла Бабенка як зарплату за основним місцем роботи, а також від «Індіго Груп» – за цивільно-правовою угодою.

Нещодавно Шахненка взяли під домашній арешт за підозрою в службовій недбалості стосовно реконструкції очисних споруд каналізації Малоданилівської селищної ради.

«Індіго Груп» була головним підрядником з відновлення Балаклії (Харківська обл.) після вибухів на військових складах. Із нею уклали 33 договори на 38,28 млн грн. За даними «Харківського антикорупційного центру», фірма формувала дефектні акти після виділення коштів, не виконувала заплановані роботи, завищувала вартість будматеріалів в рази. За підрахунками керівника «ХАЦ» Дмитра Булаха, було привласнено близько 50% коштів.

Також директору «Індіго-Груп» оголосили підозру в заволодінні державними коштами у великих розмірах під час реконструкції водонапірної башти у Богодухівському районі.

Нинішню закупівлю провели з третьої спроби. Перший тендер виграла ФОП Кондакова Тетяна Сергіївна із ціною 8,99 млн грн. «Наші гроші» повідомили, що вона теж пов’язана з «Індіго-Груп» та проходить по справі щодо башти, після чого угоду розірвали. Другий тендер виграла «Енергія-Еко» із ціною 6,66 млн грн., але його відмінили через порушення.