У Запоріжжі оголосили тендер на будівництво моста через Дніпро за 12 мільярдів
28.11.2019   //  

Служба автомобільних доріг у Запорізькій області 26 листопада оголосила тендер на будівництво автомобільного моста через річку Дніпро в місті Запоріжжі очікуваною вартістю 12,34 млрд грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Дорожники хочуть замовити першу чергу будівництва державної траси Н-08 Бориспіль – Дніпро – Запоріжжя – Маріуполь в частині автомагістралі через Дніпро в Запоріжжі до кінця 2023 року. Будівництво моста почали в 2004 році, але суттєво не просунулись.

Майбутні черги будівництва включатимуть систему відеоспостереження, реконструкцію комплексного спортивного ядра Хортицького навчально-реабілітаційного центру.

У тендерній документації дуже детально й суворо прописані вимоги до учасників.

Учасники мають надати аналогічний договір про роботи з будівництва, реконструкції, капітального ремонту мостів, що віднесені до загальнодержавного рівня – позакласні мости на автомобільних дорогах I-III технічної категорії, мостів, шляхопроводів на об’єктах будівництва класу наслідків не нижче СС3 протягом 2014-2019 років.

Акти і довідки до аналогічного договору мають підтвердити спроможність учасника власними силами виконати технічне завдання тендеру. В тому числі щодо будівництва автомобільного або магістрального моста, підвішеного на канатах, що збудований над водою (морем, озером чи річкою), довжиною одного прольоту між двома опорами мінімум 260 м, включаючи будівництво буронабивних паль мінімальним діаметром 200 см, та сталевою ортотропною плитою, збудованою методом повздовжнього насування прогонової будови моста, довжиною одного прольоту між двома опорами мінімум 128 м.

Акти і довідки надаються стосовно 17 ключових видів робіт із технічного завдання.

Додатково замовник вимагає принести аналогічний договір про розробку або коригування проектної або робочої документації щодо будівництва, реконструкції, капітального ремонту автодоріг, мостів, транспортних розв’язок класу наслідків СС3.

Учасникам дозволено надавати як власні аналогічні договори, так і субпідрядників.

Крім того, потрібно мати мінімальну кількість залучених або штатних кваліфікованих працівників. Це головний інженер, головний інженер проекту, геолог, два лаборанти, два інженери-проектувальники, три геодезисти, дванадцять виконробів і десять майстрів.

Розмір забезпечення тендерної пропозиції становить 0,5 %, а саме 61,70 млн грн.

Тендерні пропозиції подаватимуть до 26 грудня, аукціон заплановано на 31 січня.