АМКУ під штраф у 272 тисячі відправив у трирічний «бан» компанії, які розіграли енергоатомівців на 80 мільйонів
28.11.2019   //  

Миколаївське територіальне відділення АМКУ наклало по 136 тис. грн штрафу на ТОВ «Альянс» та ТОВ «Управління механізованих робіт» за спотворення результатів двох минулорічних тендерів Відокремленого підрозділу «Южно-Українська АЕС» ДП «НАЕК “Енергоатом”». Про це свідчить рішення Відділення від 14 листопада.

Антимонопольники дослідили закупівлю робіт по улаштуванню майданчика формування та відстою спецодягу та з ремонту приміщень в будівлі Ташлицької ГАЕС. Загальна очікувана вартість двох тендерів 11,60 млн грн.

Розгляд справи про ймовірну змову компаній розпочали у квітні цього року. Сам текст рішення доступний для перегляду лише в частині першого аркуша, тож деталі розслідування невідомі.

Відзначимо, що за даними «Прозорро», ТОВ «Альянс» та ТОВ «Управління механізованих робіт» загалом 14 разів перетинались на публічних закупівлях. Очікувана вартість цих тендерів склала 91,16 млн грн. У структурі «Енергоатому» за участі цих компаній були проведені 11 тендерів загальною вартістю 84,09 млн грн.

На рахунку «Управління механізованих робіт» 45 підписаних із замовниками договорів на суму 300,93 млн грн. Шість з них, на суму 34,87 млн грн – отримані при конкуренції з «Альянсом».

ТОВ «Альянс» Мирона Шумика у період з середини 2016 року отримав від замовників 37 підрядів вартістю 240,11 млн грн. З них сім контрактів загальною вартістю 34,62 млн грн були отримані в результаті боротьби за перемогу із «Управлінням механізованих робіт».

Зареєстроване у Южноукраїнському на Миколаївщині ТОВ «Управління механізованих робіт» із статутним фондом 1 тис. грн належить Сергію Волосовському з Вознесенська Миколаївської області. Він же виступає співвласником ТОВ «Южно-Буський Кар’єр» разом з Олегом Бабіним та Анастасією Ясеницькою з Вознесенська.

Ясеницька є єдиним кінцевим контролером ПАТ «Юженергобуд». Проте раніше співакціонером  із часткою товариства понад 10% виступало ТОВ «А-Трейд», що донедавна належало Олександру Альтману, відомому через рейдерське захоплення телеканалу ТВі у 2013 році. За даними «Youcontrol», у вересні цього року підприємство переписали на Наталію Купрієнко.