УГВ викинуло з тендеру дешевшого постачальника цементу через те, що фірма найняла собі директором профільного фахівця з УГВ
27.11.2019   //  

АТ «Укргазвидобування» 22 листопада за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Спектр-трейд» на постачання цементу на 16,01 млн грн. Про це повідомляється в системі «Прозорро».

Для філії «УГВ-сервіс» замовлено цемент тампонажний полегшений ПЦТ ІІІ Пол 5-100 по 9 472 грн/т. ТОВ «Спектр-трейд» належить Павлу Бондару і Михайлу Горбачову.

В ході торгів замовник відхилив дві дешевші пропозиції. Фірма ТОВ «З ІІ «АЛВІН» пропонувала цемент на 4 або 642 тис грн дешевше, однак їй закинули невідповідність пропонованого товару за показником водовідділення при максимально допустимій густині тампонажного розчину, а також за показником набирання міцності цементного каменю в інтервалі робочих температур відповідно до ДСТУ Б 2.7-88-99.

ТОВ «НГ Технологія» (засновник Віталій Мельник) пропонувала товар на 2% дешевше від переможця. Однак замовник відхилив заявку через конфлікт інтересів. Директор фірми Володимир Ізмайлов раніше працював в самому «Укргазвидобуванні» на посаді, яка передбачала безпосередню участь у розробці технічної документації даної процедури закупівлі.

«Дана ситуація ставить учасників закупівлі у нерівні умови, порушує принцип чесної конкуренції», – вирішили в тендерному комітеті УГВ.

Фірма подала скаргу на рішення тендерного комітету до конфліктній комісії УГВ, пояснивши, що фірма раніше вже була постачальником цементу для УГВ (всього компанія за часів «Прозорро» виграла тендери на 31,94 млн грн.). Однак у конфліктній комісії теж відмовили, не оприлюднивши причин свого рішення.

На сайті УГВ опубліковано текст скарги «Технології». Цитуємо в частині конфлікту інтересів:

«Зазначимо, що ТОВ «НГ Технологія» є перевіреним та надійним постачальником сухої полегшеної тампонажної суміші Сеm-CLW (ТУ У 20.1-38821257-001:2014) (предмету закупівлі 19Т-086) для потреб АТ «Укргазвидобування» вже декілька років. ТОВ «НГ Технологія» виконані контракти на поставку більше ніж 5000 тон полегшеної тампонажної суміші – договір №УГВС435/41-18 від 18.10.2018р. та договір №УГВС271/41-18 від 03.07.2018р. Жодних нарікань на якість та строки поставок тампонажної суміші зі сторони АТ «Укргазвидобування» не надходило.

Зауважимо, що зазначена в Протоколі інформаціє про конфлікт інтересів та участь директора ТОВ «НГ Технологія» у розробці технічної документації даної процедури закупівлі є лише припущенням працівників АТ «Укргазвидобування», що не підтверджено жодними фактами та не відповідає дійсності, оскільки Ізмайлов В.А. не працює в АТ «Укргазвидобування» з 20.09.2018р., та жодним чином не міг вплинути на розробку технічної документації до закупівлі, яка оголошена 06.06.2019р.

Ізмайлов В.А. був звільнений з АТ «Укргазвидобування» у зв’язку зі змінами в організації виробництва і праці (п.1. ст.40 КЗпП України) та не підписував жодних угод про не можливість працювати у постачальників на будь-яких керівних посадах, та не був попереджений про таку заборону, отже не порушував норми комплаєнсу.

«НГ Технологія» акцентує Вашу увагу на тому, що технічні вимоги до предмету закупівлі не є вимогами якоїсь певної особи, а є вимогами ДСТУ Б В.2.7-88-99 (ГОСТ 1581-96) «ПОРТЛАНДЦЕМЕНТИ ТАМПОНАЖНІ. Технічні умови». Даний факт прирівнює всіх потенційних учасників закупівлі та забезпечує отримання Замовником високоякісного продукту у відповідності до вимог діючих стандартів України. Отже, наведені в Протоколі обґрунтування дискваліфікації ТОВ «НГ Технологія» жодним чином НЕ ставлять учасників в нерівні умови та НЕ порушують принципи чесної конкуренції.

Зважаючи на вищенаведену інформацію, ТОВ «НГ Технологія» пропонує товар (полегшену тампонажну суміш), у якості якого АТ «Укргазвидобування» переконалося цементуючи значну кількість свердловин з складними геологічними умовами протягом останніх років, і як закономірне питання, нам не зрозуміло, яку користь отримає Замовник від дорожчого товару наступного Учасника та ще й сумнівної та не перевіреної часом якості?! Просимо Вас прийняти до уваги наведені вище факти та пояснення, відмінити Протокол відхилення пропозиції учасника допорогової закупівлі №19Т-086 від 17.10.2019р. в процедурі допорогової закупівлі 19Т-086 Цемент тампонажний полегшений / packing cement та визнати переможцем пропозицію ТОВ «НГ Технологія» як таку, що відповідає всім вимогам документації Замовника та є найбільш економічно вигідною за результатом аукціону».