Субпідрядник «Полтавабудцентру» на 30% збив ціну таємного ремонту вулиць Болехова
27.11.2019   //  

ДП «Дороги Прикарпаття» Івано-Франківської ОДА 19 листопада за результатами тендеру замовило ТОВ «Граніт-001» капітальний ремонт трьох вулиць у місті Болехів на 87,50 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До кінця 2020 року капітально відремонтують вулицю Данила Галицького (від АЗС «ANP»), вулицю Січових Стрільців і вулицю Стрийську (до об’їзної дороги). Йдеться про дорожній одяг, тротуари, водовідвідні канави, монолітні бетонні перепади, дорожні лотки, дренажні прорізи, скид води, розмітку і знаки. Гарантійний строк становить десять років.

Підсумкова відомість ресурсів і кошториси не опубліковані, що не дозволяє порівняти ціни матеріалів та устаткування з ринковими цінами на предмет можливого завищення.

Внаслідок активних торгів економія відносно очікуваної вартості закупівлі склала 30%.

Дві фірми пропонували дещо нижчі ціни, але їх відхилили. ТОВ «Компанія «Євродор» завантажило банківську гарантію, видану банком на інший предмет закупівлі, а ТОВ «Алов-Буд» не надало довільну довідку про те, що не є банкрутом і не ліквідується.

Фірма «Алов-Буд» оскаржила своє відхилення в АМКУ, заявивши, що інформація про банкрутство і ліквідацію є у відкритих реєстрах. Однак адмінколегія не задовольнила скаргу, оскільки в складі тендерної пропозиції скаржника не було вказаної довідки.

Дорожчими конкурентами були ТОВ «Шляхбуд-Лім», ТОВ «БМБуд» і ТОВ «ПБС».

Фірму «Граніт-001» зі статутним капіталом 10 тис грн. зареєстровано в січні 2019 року в Чорноморському Одеської області в квартирі місцевого директора Віталія Западні.

Переможець має вісім працівників. Нині він підтвердив наявність аналогічного досвіду маленьким договором субпідряду із ПП «Полтавабудцентр» про реконструкцію дороги на замовлення Херсонської ОДА, а послуги техніки йому надаватиме ТОВ «СПМК-17».

Цьогоріч АМКУ забанив підконтрольний Хачику Амірханяну «Полтавабудцентр» на три роки за змови з його ж ТОВ «БК «Дорлідер», а самого Амірханяна прямо в Комітеті затримали працівники СБУ. У липні Амірханян вийшов з-під арешту під заставу.

За даними голови АМКУ Юрія Терентьєва «Полтавабудцентр» був найбільш активним скаржником щодо публічних закупівель 2018 року. Як повідомляли «Наші гроші», «Полтавабудцентр» зніс низку «заточок» у тендерній документації Служб автодоріг різних областей, через які в кожному з регіонів роками «тендеряться» конкретно визначені фірми. По факту знесення цих «заточок» в АМКУ фірма почала отримувати державні підряди, вартість яких із 2016 року по сьогодні сягнула більше 2 млрд грн.

Підприємство неодноразово звинувачували в неякісному виконанні робіт; торік СБУ обшукала його офіс, а також вищезгаданий завод «СПМК-17» родичів Амірханяна.

Івано-Франківська ОДА на чолі тоді ще з Олегом Гончаруком зареєструвала «Дороги Прикарпаття» в січні 2019 року. Директором держпідприємства став Андрій Сазонов, який перед тим працював головним спеціалістом у Департаменті будівництва, ЖКГ, містобудування та архітектури Івано-Франківської ОДА, а ще раніше – заступником начальника Управління будівництва та розвитку Калуської міської ради.