Дилери італійців розіграли 172 мільйони Київводоканалу на трохи дешевшу хімію, ніж торік
24.11.2019   //  

ПрАТ  «АК «Київводоканал» 18 листопада за результатами тендеру замовило ТОВ «Укрхімстандарт» хімії на 171,51 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До кінця 2020 року поставлять 2 171 т хлориту натрію «Biogreen Acticlor» концентрацією 24,5-25,5% виробництва компанії «Borman Italiana s.r.l.» (Італія) по 79 тис грн. за тонну.

Це на 8% дешевше, ніж «Київводоканал» у 20172018 роках замовляв його цій самій фірмі по 85 тис грн./т.

Ціна нинішньої угоди на 7% нижча від очікуваної вартості закупівлі в 184,54 млн грн.

Тендерна документація вимагала від учасників надати цілу низку документів:

  • документ про проведення в «Київводоканалі» досліду пробного коагулювання та знезараження води діоксидом хлору, приготовленим з хлориту натрію та соляної кислоти;
  • документ від незалежної акредитованої лабораторії про якість товару за всіма технічними характеристиками, зазначеними в тендерній документації;
  • лист від виробника про можливість виробництва 4 400 т протягом трьох років і максимальної поставки 230 т хлориту натрію в місяць на умовах замовника;
  • для дилера – документ про статус офіційного представника чи дистриб’ютора вітчизняного або іноземного виробника продукції на території України;
  • для дилера – гарантійний лист від виробника щодо товару та його якості;
  • для дилера – інформація у довільній формі про походження і виробника товару;
  • для дилера – гарантійний лист про наявність на складі запасу не менше 100 т.

Єдиним конкурентом було ТОВ «Сервісснаб» із продукцією компанії «Rappresentanze s.r.l.» (Італія), яка продає на своєму сайті не хімію, а метал, дрова і пелети. Суперник зареєстрований в 2018 році в Києві на Маргариту Василейко 1997 р. нар. з окупованої Макіївки. Раніше директором був Арсеній Запорожан, а зараз ним є Ігор Ніколаєнко.

Арсеній Запорожан із підконтрольного Україні Покровська також володіє ТОВ «Компанія «Юреко» з окупованого Донецька разом із місцевою жителькою Анжелою Костюк.

«Укрхімстандарт» зареєстрований у 2015 році у Києві по вул. Інститутська, буд. 24/7, офіс 15, де також прописані ще десятки інших компаній. Засновником та директором спершу був Олексій Золотарьов з окупованої Макіївки, а потім фірму переоформили за іншою адресою на нового директора Олександра Бондарчука з окупованого Донецька.

Усього з 2017 року переможець отримав підрядів виключно «Київводоканалу» на 178,10 млн грн. Із них 173,46 млн грн. – щодо поставку хлориту натрію, а решта – на поставку, випробування і супровід очисного обладнання для Дніпровської водопровідної станції.