Дилери одного виробника розіграли 25 мільйонів «Борисполя» на прибиральну машину
23.11.2019   //  

ДП «Міжнародний аеропорт «Бориспіль» 29 жовтня за результатами тендеру замовило ТОВ «Мах Сістемс» універсальну комунальну машину за 24,75 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Цьогоріч для прибирання злітно-посадкової смуги поставлять машину Brock Rws Runway Sweeper (на фото) виробництва фірми «Brock Kehrtechnik GmbH» (Німеччина) у 2019 році за 20,18 млн грн. Машина на шасі Iveco Eurocargo ML 180E28 Євро 5 матиме бункер для сміття об’ємом 9,5 куб. м, водяний бак об’ємом 4 тис л і підмітально-всмоктувальну систему.

Крім того, 4,43 млн грн. відведено на причеп із бункером об’ємом 4 тис л для нанесення хімреагенту на ширину 24 м виробництва компанії «Hardi GmbH Osterreich» (Австрія).

Ще 132 тис грн. іде на навчання десяти операторів-інструкторів і шести ремонтників.

Гарантійний строк на товар становить два роки або 2 тис мотогодин після поставки.

Ціна угоди на чверть нижча від очікуваної вартості закупівлі у 32,00 млн грн.

Єдиним конкурентом із такою ж машиною було київське ПП Науково-виробнича фірма «Вема-К» Олександра Тіміна зі статутним капіталом 1 грн., яким керує Володимир Тімін.

Нині столичною «Мах Сістемс», яка до 2018 року називалась «Бухгалтерська компанія «Метри-2010», володіють директор Сергій Амелічев, Аліна Котенко і Тетяна Глуховська. Остання є партнером АО «Коннов і Созановський» із права інтелектуальної власності.

Раніше, за даними «Youcontrol», співзасновницею також була Варвара Соколова, а до того фірмою володіли Тетяна Кожевнікова, Олександр Тимошенко і Дмитро Цівун з Києва.

Що до Дмитра Володимировича Цівуна, то особа з такими ПІБ є одним з обвинувачених по так званій «метизній справі» НАБУ, проте людей з такими даними в Україні троє.