Дилери одного ФОПа розіграли закупівлі запчастин до тепловозів на 3 мільйона
23.11.2019   //  

Регіональна філія «Південно-Західна залізниця» АТ «Українська залізниця» за результатами тендеру в жовтні уклало угоду з ТОВ «Магістральні системи» щодо постачання обладнання вартістю 3,44 млн грн.

Про це пише видання «Залізниця без корупції» з посиланням на дані системи «Прозорро».

Замовлено постачання шатунів, зібраних поршнів та кришок циліндру.

Єдиним конкурентом переможця на торгах було ТОВ «Фрам Транспорт».

Пропозицію для участі у тендері обидві компанії подали в один і той же день з різницею всього в 24 хв. Запропонована вартість за деталі відрізнялась лише на 328 грн. Під час торгів жодна з компаній не знизила своєї вартості.

Варто зазначити, що у обох компаній сертифікати про дилерство від одного виробника. Також фірми між собою конкурували на 20 тендерах з 21-го, в якому приймало участь «Магістральні системи».

Керівником та власником цієї фірми  є Васін Роман Олегович, який прописаний в тимчасово окупованому Луганську. Самі «Магістральні системи» зареєстровані в Києві в житловому будинку за адресою Юрківська 34-А без зазначення номера квартири.

Натомість компанія працює у різносторонніх напрямках від оптової торгівлі і навіть до надання в оренду  комп’ютерної техніки.

Власником «Фрам Транспорт»  зараз є Гриценко Андрій Миколайович. Зареєстрована компанія за адресою – м.Київ, вул. Рибальська, будинок 13, офіс 4. Статутний капітал становить лише 1000 грн. За фірмою зареєстровано 98 видів діяльності.

Від «Наших грошей»

В тендерних пропозиціях «Фрам Транспорт» та «Магістральні системи» вказали, що є дилерами ФОП Ткаченко Ігор Борисович. В державному реєстрі тільки одна людина з таким ПІБ є сьогодні діючим підприємцем, який зареєстрований в Харківської області, хоча проживає в Броварах під Києвом. При реєстрації він вказав номер телефону та електронну пошту, які використовує ТОВ «Еврика». Ця фірма замість адреси офісу вказала тільки поштову скриньку в Києві. Замість адреси офісу фірма вказала тільки абонементну скриньку в Києві.

ФОП Ткаченко  з початку цього року взяв участь в 4 тендерах залізничників, але жодного разу не виграв. За даними «Прозорро», «Магістральні системи також почали брати участь в торгах лише з цього року і отримали замовлень на 5,44 млн грн.

«Фрам траспорт» з січня 2018 року уклало угод з 8,75 млн грн., замовниками були підприємства «УЗ» та комунальне «Київський метрополітен».