Адвокатом Ляшка стала захисниця ДТЕК
21.11.2019   //  

Елеонора Салова і Олег Ляшко

Захисником колишнього народного депутата Олега Ляшка є адвокат Елеонора Салова, яка раніше представляла інтереси одного з підприємств ДТЕК Ріната Ахметова.

У 2016 році директор ПАТ «Нафтогазвидобування» виписав на Елеонору Салову довіреність представляти права та інтереси товариства в рамках будь-яких кримінальних проваджень та будь-яких стадіях, в усіх органах державної влади тощо.

Довіреність видавалася строком на 1 рік, чи продовжувалася вона наразі невідомо.

 

 

Салова захищає Ляшка у кримінальному провадженні за підозрою по ч. 2 ст. 346 КК (погроза або насильство щодо державного діяча). Такі дії караються позбавленням волі на строк від 4 до 7 років.

Елеонора Салова у 2016 році разом із Андрієм Бутенком заснували ГО “Європейський проектний центр”.

За версією слідства, Ляшко 6 листопада в приміщенні міжнародного аеропорту «Бориспіль» наніс тілесні ушкодження народному депутату від «Слуги народу» Андрію Герусу.

Бійку Ляшко зняв на камеру і оприлюднив у Facebook. Ляшко, який кілька разів вдарив Геруса та порвав йому сорочку, звинувачував депутата лобіюванні імпорту російської електроенергії.

У свою чергу Герус назвав Ляшка лобістом інтересів бізнесмена Ріната Ахметова та його енергетичних компаній, які заробляють на дорогій електроенергії.