Київрада проголосувала за «вавришівський» ДПТ, яким узаконюється незаконний житловий комплекс партнера Дубіля
14.11.2019   //  

Київрада затвердила Детальний план території в межах вулиць Оноре де Бальзака, Градинської та Радунської у Деснянському районі м. Києва. За відповідне рішення 14 листопада проголосували 63 депутати.

Питання розгляду ДПТ, площа розробки якого становить 47 га, було внесено для розгляду в порядку невідкладності. Перед голосуванням головуючий Володимир Прокопів надав слово проектанту ДПТ, а також інвестору ЖК «Перспектива» та заступнику голови КМДА Вячеславу Непопу. Останній запевняв, що, крім ЖК «Перспектива», інших забудов на цій території не з’явиться.

Зауважимо, що розробку вказаного ДПТ замовив у 2015 році заступник директора Департаменту містобудування КМДА Андрій Вавриш у «рідної» фірми – ТОВ «Терра Проджект». Крім того, погодив розробку цього ДПТ у якості інвестора засновник і директор ТОВ «Міжрегіональний центр технічної інвентаризації» Дмитро Овсій, юрист і партнер Вавриша.

Завдання на проектування ДПТ у межах вулиць О. де Бальзака, Градинської та Радунської. Фото розміщене у Facebook Георгія Могильного

Андрій Вавриш, який є другом керівника Офісу Президента Андрія Богдана, нині позиціонує себе як девелопер, власник компанії SAGA Development.

Нагадаємо, що 24 жовтня голосів за вказане ДПТ у Київраді не знайшлося.

ЖК «Перспектива» зводиться на Троєщині на самовільно зайнятій земельній ділянці площею 2,46 га, де мала бути школа. Замовником будівництва цього житлового комплексу є ТОВ «Глобал Строй-3».

Засновником ТОВ «Глобал Строй-3» є Багтіяр Багіров, керівником вказана Олена Величко. Фірма зареєстрована за тією ж адресою, де здійснюється будівництво житлового комплексу: вул. Т. Драйзера, 40. Багіров разом з відомим забудовником Олегом Репою є співвласником ТОВ «Міжнародна будівельна компанія «Партнер». У 2008-2010 рр. Репа займав керівну посаду в «Укогруп» Войцехівського.

За даними ЗМІ, Олег Репа співпрацював із нардепом від «Батьківщини» Валерієм Дубілем.

14 лютого 2019 року колишній директор ТОВ «Глобал Строй-3» Вячеслав Лебедєв був засуджений на 3 роки позбавлення волі умовно. Він визнаний винним у самовільному будівництві ЖК «Перспектива» на самовільно зайнятій ділянці.

Восени цього року суд почав розглядати кримінальну справу і стосовно Олега Репи.