Київрада провалила голосування за непоновлення оренди ділянки на Печерську, де нардеп Бондар хоче вигнати «свічку»
13.11.2019   //  

Київрада не прийняла рішення про відмову у поновленні ТОВ «Будінформ» договору оренди земельної ділянки площею 0,22 га на вул. Мечникова, 7-Б у Печерському районі Києва. Відповідний проект не набрав необхідної кількості голосів на засіданні 12 листопада.

За відмову у поновленні оренди ділянки компанії «Будінформ» проголосували 20 депутатів фракції «Солідарність», 7 депутатів групи «Київська команда», 7 депутатів фракції «Єдність», 9 депутатів фракції «ВО «Свобода», 5 – «ВО «Батьківщина», 1 – «Самопоміч», 4 позафракційних, а також міський голова.

Як написала на своїй сторінці у Facebook депутат від «Самопомочі» Наталія Манойленко, на момент голосування у залі було зареєстрован 63 депутати, але реально їх було більше. Крім того, «близько 20 депутатам раптово нестерпно захотілось вийти до вбиральні чи за іншою фізіологічною потребою, після закінчення голосування вони організовано повернулись до зали».

За словами Манойленко, питання відмови у поновленні оренди «Будінформу» буде виставлено на повторне голосування на наступному пленарному засіданні.

Нагадаємо, 15 жовтня суд першої інстанції визнав протиправним та скасував дозвіл на виконання будівельних робіт по зведенню житлового будинку з офісними приміщеннями та вбудованою автостоянкою по вул. Мечникова, 7-Б.

Зокрема, суд встановив, що дозвіл ДАБІ був виданий на підставі містобудівних умов і обмежень від 21 травня 2010 року, що втратили чинність з 13 березня 2013 року. Нагадаємо, що у липні 2015 року можливість використання цих нечинних МУО для проектування багатоповерхівки погодив тодішній заступник директора Департаменту містобудування Андрій Вавриш.

«Будінформ» подав апеляцію на це рішення суду, розгляд якої призначено на 3 грудня.

34-поверхову житлову багатоповерхівку з кількома підземними поверхами «Будінформ» зводить на схилі Кловського яру над Олександрівською лікарнею.

Замовником будівництва є ТОВ «Будінформ» Лариси Деревянко та Віктора Бондаря, народного депутата, співголови депутатської групи «За майбутнє».

Детальніше про забудову на вул. Мечникова, 7-б у Києві читайте у матеріалі «Схема Бондара».