Директор КП зареєструвався ФОПом і отримав замовлень на комунальні послуги на 3 мільйона
13.11.2019   //  

Управлінням майном колишнього смт Таромське Дніпровської міської ради з 2017 року уклало низку угод з ФОП Євген Шевченко на загальну суму 2,76 млн грн. Підприємцю замовлено різні види робіт, на виконанні  яких також спеціалізується очолюване ним комунальне підприємство.

Про це в блозі у виданні «Лівий берег» написав Артем Бабак.

В місті Дніпро є мікрорайон Таромське, утворений після приєднання одноіменного селища у 2001 році. Там діє комунальне підприємство «Експрес», яке підпорядковується Департаменту ЖКГ Дніпровської міської ради і займається ремонтом будинків, очисткою прибудинкових територій, посадкою зелених насаджень і т.п.

У січні 2017 року директором КП став нині 35-річний. Через місяць він зареєстрував ФОП і відтоді виграв тендерів та отримав прямих підрядів на 2,76 млн грн. Всі виключно з Управлінням майном колишнього смт Таромське Дніпровської міськради. Йому було замовлено завезення питної води, прибирання в Тарамському, косіння трави та інше.

З 2016 року декларований річний дохід Євгена Шевченко зріс в дванадцять разів: з 106 тис. до 1,28 млн грн.

Від «Наших грошей»

Після призначення в.о. директора комунального підприємства, в січні 2017 року Євген Шевченко припинив свою діяльність як ФОП, де він займався торгівлею. Але вже в середині лютого 2017 року він поновив свою підприємницьку діяльність і  зареєстрував 42 види економічної діяльності. До цього переліку увійшли також роботи в сфері ЖКГ та будівництва.

Шевченко жодного разу не задекларував житло або активи.