АМКУ оштрафував улюблених постачальників хлібу Нацгвардії з однаковими телефонами
13.11.2019   //  

Адміністративна колегія тервідділення Антимонопольного комітету у Львівській області оштрафувала підприємців Тетяну Цабан та Родіона Бобрушка на 88 тис грн. Про це написали «Наші гроші. Львів» з посиланням на відповідне рішення, яке опублікували 11 листопада.

Йдеться про участь підприємців в тендері на постачання хліба та булочок від військової частини. 18 березня 2019 р. від військової частини 3002 Національної гвардії України підряд отримав Радіон Бобрушка за 574 тис грн.

Про змову цих учасників на торгах «Наші гроші. Львів» написали ще в березні цього року. Повідомлялося, що конкуренти використовують однакову електронну пошту – tenderbux@gmail.com. А в своїх довідках зазначають однакову юридичну адресу – м. Ужгород, вул. Проектна, 3. Також підприємці орендують автомобільну техніку в одного орендодавця Сергія Дикуна.

Крім того, переможець торгів Родіон Бобрушка продав військовим дорогі булки – по 32,85 грн/кг. Інші військові частини замовили їх дешевше. Наприклад, військова частина 3072 Західного оперативно-територіального об’єднання Нацгвардії  − за 21,90 грн/кг. А Львівський державний університет безпеки життєдіяльності − за 17,15 грн/кг.

Учасники зустрічалися на торгах тричі.

Юристи проекту «Тисни» подали звернення в АМКУ. Антимонопольний комітет також встановив, що підприємці користувалися однією ІР-адресою та мали спільних працівників. Відтак Тетяну Цабан оштрафували на 57 тис грн., а Родіона Борбрушка – на 31 тис грн. Підприємці не зможуть брати участі у відкритих торгах протягом трьох років.