Екс-депутат міськради збудує на її замовлення спортзал для боксу за 103 мільйони
12.11.2019   //  

Управління капітального будівництва департаменту архітектури, містобудування та земельних ресурсів Виконавчого комітету Хмельницької міської ради 30 жовтня за результатами тендеру замовило ПП «Будремпроект-Стандарт» будівництво спортзалу за 103,00 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До кінця 2023 року збудують спеціалізований зал боксу на території спортивного комплексу «Поділля» ДЮСШ № 1 по вул. Проскурівській, 81 у Хмельницькому.

За підсумковою відомістю ресурсів без доставки і ПДВ, ціни сталі, бетонів, розчинів, асфальту, щебеню та суміші Ceresit CT 190 відповідають ринку та іншим тендерам.

Субпідрядниками будуть ТОВ «Ліга Буд Центр» (13%), ТОВ «Тензор-В» (11%), ПП «Західполіторг» (5%), ПП «Фундаментспецбуд» (2%), ТОВ «Поділля-Монтаж» (2%), ДочП «Центр «Інновації та технології» (2%) і ФОП Колодій Павло Леонідович (2%).

На заробітну плату піде 10,73 млн грн., тобто 10% загальної вартості підряду. На прибуток відведено ще 3% – 3,34 млн грн.

Ціна угоди на 8% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 112,19 млн грн.

ДАСУ почала моніторинг цієї закупівлі на підставі виявлених ознак порушення закону.

Конкурентами на активних торгах були хмельницькі ТОВ «МБМ.» директора Руслана Шаргородського і Віталія Баламута та ПМП «Лідер» директора Богдана Сенчука.

Засновницею місцевого «Будремпроект-Стандарту» на чолі із Сергієм Богдановим є Наталія Іткіна, а підписантом – Михайло Кіперман, який володів і керував ним раніше.

Екс-депутат Хмельницької міськради від «Батьківщини» Михайло Кіперман володіє ПП Фірма «Діта» і ТОВ «ФК «Житлоінвестбуд». Він заснував ТДВ «Промбуд-1» із низкою інших осіб та РО «Хмельницька обласна іудейська релігійна громада» з Олександром Файнгольдом та депутатом Хмельницької облради від «БПП» Артуром Фрідманом.

Із 2018 року переможець отримав підрядів на 156,91 млн грн., з яких цей – найбільший.