Пов’язані фірми розіграли ремонт дитсадка за 4 мільйона з надкоштовним бетоном
08.11.2019   //  

Управління освіти адміністрації Новобаварського району Харківської міськради планує за результатами тендеру укласти угоду з ТОВ «Фірма «Стройстандарт» щодо проведення ремонтних робіт вартістю 4,09 млн. грн.

Про це пише «Харківський антикорупційний центр» з посиланням на дані системи «Прозорро».

Мова йде про реконструкцію Комунального закладу «Дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) № 42 Харківської міської ради» за адресою: м. Харків, вул. Перовської, 25.

Засновником та директором ТОВ «Фірма «Стройстандарт» є Олег Волошин.

Їх конкурентами на торгах були ТОВ «Будівельна транспортна компанія «Еталон» та ТОВ «Харківбудстандарт». Остання пов’язана з переможцем торгів.

Так, засновником та директором «Харківбудстандарт» зараз є Віктор Житєньов. Раніше серед засновників цієї фірми була співмешканка Олега Волошина – Надія Волошина.

Крім того, Волошин та Житєньов були засновниками у ТОВ «Укрспецбудівництво», яка має спільний номер телефону +380577272665 з переможцем торгів. У фірм також спільні працівники  – Олександр Водополов та Олександр Сергієнко.

Все це може бути ознакою узгодження позицій учасниками під час проведення торгів з метою їх спотворення.

Має місце і завищення цін на матеріали. Наприклад, для ремонту дитячого садка планують купувати бетон В 15 (М 200) за ціною 3048 грн/куб.м. Для порівняння для капітального ремонту дороги на Салтівці купують такий самий бетон майже вдвічі дешевше – 1828 грн./куб.м.

Головою Адміністрації Новобаварського району є Тетяна Цибульник, яку підозрюють в недекларуванні ювелірних виробів вартістю 600 тис грн.

Від «Наших грошей»

ТОВ «Будівельна транспортна компанія «Еталон», яка була конкурентом переможця на тендері, належить Андрію Казарінову та Сергію Кувікову.

За даними «Прозорро», переможець тендеру – «Фірма «Стройстандарт», з 2017 року отримало замовлень на 16,08 млн грн. З цієї суми 13,30 млн грн. припадають на угоди з Управлінням освіти адміністрації Новобаварського району Харківської міськради.