Кам’янська міськрада скупилась обігрівачами принаймні на чверть дорожче від ринку (додано)
08.11.2019   //  

У роздрібному продажі такі обігрівачі Teploceramic ТС395 можна знайти по 725-1 109 грн., тоді як мерія купила їх по 1 396 грн. без урахування ПДВ.

Департамент ЖКГ та будівництва Кам’янської міської ради 3 вересня за результатами тендеру замовив ТОВ «Компанія «Акватіка» електричних побутових приладів на 9,97 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Цьогоріч у Кам’янське поставлять такі електричні побутові прилади:

  • 5 274 обігрівачі Teploceramic ТС 395 виробництва ТОВ «Теплокерамік» потужністю 0,395 кВт або аналог по 1 675 грн.
  • 1 758 автоматичних диференційних вимикачів 200в, 25А по 560 грн.
  • 1 758 автоматичних диференційних вимикачів 200в, 16А по 85 грн.

На ринку обігрівачі Teploceramic ТС395 продають у роздріб по  725-1 109 грн (імовірно, без ПДВ). Це від 24-92% дешевше від тендерної ціни, яка без податку складає 1 396 грн.

На сайті «Teploceramic.Com.Ua» потужніші обігрівачі TC400M продаються по 995 грн. (невідомо, чи з ПДВ). Це на 40% дешевше за тендерну ціну моделі ТС395 без податку.

Строк оплати становить чотири місяці, а гарантійний строк експлуатації – п’ять років.

Ціна угоди всього на 0,3% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 10,00 млн грн.

ТОВ «Ейрклім Україна» не допустили до аукціону, оскільки воно пропонувало обігрівачі Кам-Ин Easy Heat потужністю 0,395 кВт, а в сертифікаті відповідності директиві ЄС були тільки моделі 390, 475 і так далі. Крім того, фірма не підтвердила наявність слюдопласту для електроізоляції та базальтового картону для теплоізоляції задньої стінки обігрівача.

Єдиним допущеним конкурентом з обігрівачами  Teploceramic ТС395 було створене в серпні 2018 року дніпровське ТОВ «Міранта Лтд» Яни Ільюшенко з Дніпра зі статутним капіталом 1 тис грн., яким керує Людмила Ніконова. Ніхто не знижував ціну на аукціоні.

Створеною в листопаді 2018 року дніпровською «Акватікою» зі статутним капіталом 1 тис грн. володіє та керує Максим Білозор із Кам’янського. Однак раніше, за даними системи «YouControl», засновником та директором був Дмитро Вощенко з Дніпра.

Із березня 2019 року переможець отримав підрядів виключно Департаменту ЖКГ та будівництва щодо ремонту будинків та об’єктів теплопостачання на 37,45 млн грн.

ДАСУ заявила, що замовник мав відхилити переможця «Акватіка» за недоліки документів і відмінити тендер. Замовник подав до Дніпропетровського окружного адмінсуду позов про визнання протиправним і скасування висновку про результати моніторингу закупівлі.

Додано:

Після цієї публікації у редакцію «Наших грошей» надійшов лист від Миколи Ткача, який володіє ТМ Теплокерамик і ТМ Teploceramic. За його словами, представлені на тендері обігрівачі ТС395 виробництва ТОВ «Теплокерамік» не є оригінальними. Це копія вищезгаданої оригінальної моделі ТС400М, яка була здешевлена за рахунок відсутності кнопки вимкнення/ввімкнення. Від «НГ»: при цьому тендерна документація вимагала підтвердження наявності цієї кнопки фотографією, і переможець надав зображення.

Ткач повідомив, що судиться з фірмою «Теплокерамік» і виграв апеляцію. Її співвласник Євген Федоренко зареєстрував подібну ТМ Teploceramic для різних видів побутових приладів, окрім обігрівачів, і незаконно продає під цією торговою маркою саме обігрівачі.

За словами Ткача, його дилер хотів узяти участь у цьому тендері, однак йому завадила вказана у тендерній документації назва обігрівача ТС395, тендерне забезпечення у розмірі 200 тис грн. і той факт, що на аналогічному тендері в минулому році його відхилили.

Микола Євгенович Ткач із Кременчука володіє кременчуцьким ТОВ «Профі Кейбл» із місцевими Сергієм Приймою і Артемом Васильєвим та киянином Олегом Дегтяренком.

Столичний «Теплокерамік», який раніше називався «Артхауз Трейд», належить директору Євгену Федоренку, Олегу Глушенку та Юрію Мельничуку (усі з Києва).