Прокуратура розслідує скільки мільйонів комунальники Кличка переплатили за імітований сертифікований софт
06.11.2019   //  

Прокуратура вважає, що під час закупівлі комунальним підприємством «Інформатика» (Київ) комплексу «Єдиний диспетчерський центр моніторингу роботи транспорту та збору інформації» комунальникам поставили 1669 комплектів обладнання на 20,9 млн грн., хоча вартість закупівлі у фірми виробника на 6,5 млн. нижча від вартості її постачання на комунальне підприємство. Про це написала Анна Камєліна у «КиевVласті».

Так, у 2018-2019 рр. КП «Інформатика» в рамках тендерів програмно-апаратний комплекс «Єдиний диспетчерський центр моніторингу роботи транспорту та збору інформації» здійснило закупівлі у ТОВ «Телекарт» на загальну суму 48,4 млн грн.

В тому числі, купило ліцензоване програмне забезпечення для моніторингу за технологічним та пасажирським транспортом м. Києва – Virtus (розробник Madlena enterprise FZE, Dubai) на загальну суму 23,1 млн грн. Відповідно до завіреної копії авторизаційного листа Madlena enterprise FZE, яке було надано в рамках тендеру, «Телекарт» має права на продаж, підтримку та інші консалтингові послуги по відношенню до системи Virtus в Україні. Це програмне забезпечення «Телекарт» придбав у ТОВ «Софтліст» за 20,3 млн грн.

Слідчі встановили, що документи, які підтверджують право «Софтліст» на продаж програмного продукту Virtus від розробника Madlena enterprise FZE, Dubai, не було надано.

«Телекарт» закупив ліцензоване програмне забезпечення у «Софтліст», який в свою чергу не здійснював в офіційному порядку його закупівлю у резидентів на території України та компаній не резидентів. Зазначені факти містять ознаки імітації постачання сертифікованого програмного забезпечення», – йдеться в матеріалах справи.

15 жовтня Печерський райсуд Києва надав прокуратурі доступ до банківських рахунків «Телекарт» і «Софтліст».

Керівником ТОВ «Телекарт» є Кирило Гуляєв, засновник – одеське ТОВ «Телекарт-прилад» Людмили, Олексія та Ольги Козлових.

Власниками ТОВ «Софтліст» є Дмитро Козяревич, Максим Ролік та директор фірми Дмитро Прокопенко.

Обов’язки директора КП «Інформатика» з жовтня 2017 року виконує Микола Пихтін.

Видання нагадує, що в кінці 2018 р. мер Києва Віталій Кличко відкрив диспетчерський центр моніторингу роботи комунального транспорту та збору інформації, який розташований в приміщенні КК «Київавтодор». За задумом центр повинен був забезпечувати обробку даних GPS-трекерів, встановлених на спецавтомобілі для моніторингу місця розташування, маршруту руху комунальної техніки і надавати можливість відображення в гео-системі місцезнаходження техніки і типу виконуваної роботи – в т.ч. прибирання міста.