Комунальники злили півмільйона фірмі свого завгоспа, з якою разом потрапили під «бан» АМКУ
03.11.2019   //  

УКП «Комунальник» (Умань. Черкаська обл.) протягом жовтня за неконкуретною процедурою уклало низку угод з ТОВ «Каскад-Сіті» на загальну суму 547 тис грн.

Про це пише видання «18000».

Всього було укладено шість угод:

  • прокат навантажувача для виконання земляних робіт вартістю 199 тис грн;
  • прибирання вулиць (очищення доріг, підмітання зупинок, очищення урн, вивезення відходів) – 194 тис грн;
  • прибирання льоду з доріг і тротуарів – 84 тис грн;
  • прокат транспорту для перевезення протиожеледних матеріалів – 37 тис грн;
  • очищення стічних канав – 35 тис грн.

Зазначимо, що в червні 2019 року Антимонопольний комітет оштрафував та заборони участь в тендерах ТОВ «Каскад-Сіті» та УКП «Комунальник» за змову під час участі в торгах з утримання та прибирання Умані. Мова йшла про спотворення результатів тендерів в 2017-2018 роках. Зокрема, під час закупівлі в січні 2018 року  Відділом житлово-комунального господарства Уманської міської ради послуги з утримання різних територій та прибирання міста   на загальну суму 4,81 млн грн. Тоді журналіст Артур Чемерис помітив, що у своїй документації «Каскад-сіті» вказав, що за майже 5 тис грн. через посередника – ФОП Швець Оксана Анатоліївна – на умовах суборенди користуватиметься технікою УКП «Комунальник».

Черкаське обласне тер відділення АМКУ за підсумками розслідування встановило, що «Каскад-Сіті» та УКП «Комунальник» під час торгів проводили узгоджену політику. Ще одним фігурантом справи був ФОП Сергій Кучеренко. У підсумку комунальне підприємство за антиконкуретні дії та «Каскад-Сіті» були оштрафовані на 102 тис грн. кожен, з 25 червня вони перебувають в «чорному списку» АМКУ, їм заборонено троки приймати участь в держзакупівлях.

«Каскад-сіті» зареєстроване у кінці 2017 року. Його єдиним власником і директором є Геннадій ЛевченкоВін же паралельно працює завідуючим господарством на все тому ж таки КП «Комунальник», а його дружина – головним бухгалтером комунального підприємства. Вона також отримувала зарплату на фірмі.

Загалом із 2017 року «Комунальник” уклав із «Каскад-сіті» 16 угод на майже півтора мільйона гривень.