Сихівська РДА закупила у Дубневичів піскосуміш на чверть дорожче сусідів
01.11.2019   //  

Сихівська районна адміністрація Львівської міської ради за результатом відкритих торгів підписала договір з ТОВ «Агропромислове підприємство Львівське» на постачання піскосуміші на суму 2,46 млн грн.

Про це пишуть «Наші гроші. Львів» з посиланням на дані системи Prozorro.

Єдиним конкурентом на торгах виступило ТОВ «Компанія Укрграніт», але його остаточна пропозиція була на 1,5 тис. грн дорожчою.

Замовлено 2,2 тис. куб м протиожеледної піскової суміші з 20% вмістом солі, її вартість становить 1087 грн за куб м.

У порівнянні з іншими райадміністраціями міста Сихівська купила піскосуміш найдорожче.Шевченківська райадміністрація 22 жовтня придбала піскосуміш у приватного підприємця Олега Маїка за 868 грн за куб. м, а Залізнична РДА  17 жовтня замовила у того ж постачальника протиожеледні реагенти по 803 грн за кубометр, тобто на 26% дешевше, ніж Сихівська РА.

Варто зазначити, що минулого року АПП «Львівське» продавало аналогічний товар районним адміністраціям значно дешевше: Франківській РДА по 832 грн за кубометр, а вже вищезгаданій Сихівській РДА – по 734 грн за метр кубічний, що майже на третину дешевше.

ТОВ «Агропромислове підприємство Львівське» зареєстроване у с. Зубра Пустомитівського району Львівської обалсті і відоме фіктивною конкуренцією із пов’язаними компаніями та завищенням цін. Власниками фірми є брати Богдан та Ярослав Дубневичі.

Нагадаємо, що 23 жовтня працівники НАБУ провели обшуки у приватному будинку Богдана Дубневича. Пізніше НАБУ повідомило, що обшуки тривають у зв’язку з розслідуванням кримінального провадження. Дубневичів підозрюють у легалізації понад 2 млрд грн доходів, одержаних злочинним шляхом. 31 жовтня Верховна Рада зняла недоторканість та дозволила арешт Ярослава Дубневича.

Також  23 вересня керівник «Укрзалізниці» Євген Кравцов заявив про передачу правоохоронцям матеріалів на братів Дубневичів, що стосуються закупівлі анкерів за завищеними цінами. За словами Кравцова, лише за сім місяців 2019 року через закупівлю одного виду анкерів «Укрзалізниця» зазнала більше 60 млн грн збитків.