Новачок за 152 мільйони зведе офіс ДБР у Львові за прайсом Мінрозвитку
31.10.2019   //  

Територіальне управління Державного бюро розслідувань, розташоване у місті Львові, 29 жовтня за результатами тендеру замовило ТОВ «Будівельна компанія «Молот Україна» будівництво офісу за 151,93 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До кінця 2021 року мають звести адмінбудівлю з господарськими будівлями і контрольно-пропускним пунктом по вул. Трускавецькій – вул. Академіка Я. Підстригача (А). Місцеві ЗМІ писали, що це буде 7-8-поверхова будівля загальною площею 6 611 кв. м із 88 паркомісцями. Отже, будівництво коштує 23 тис грн. за «квадрат». У жовтні 2018 року Мінрозвитку встановило опосередковану вартість будівництва адмінбудинків у 22 тис грн., що на 6% дешевше. Однак угода включає ще й госпбудівлі, парковку і КПП.

Підсумкова відомість ресурсів та кошториси не були опубліковані, що не дозволяє порівняти ціни матеріалів із ринковими цінами на предмет можливого завищення.

Гарантійний строк на матеріали становить п’ять років, а на роботи – десять років. На заробітну плату піде 22,87 млн грн., тобто 15% загальної вартості підряду. На прибуток відведено ще 3% – 4,68 млн грн.

Ціна угоди на 4% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 158,23 млн грн.

Єдиним конкурентом було львівське ТОВ «Львів Держ Буд» Олександра Дубовика зі Сколе та Юрія Ковальчука зі Львова. Вони також володіють ТОВ «Львів Буд», ТОВ «Львів-Буд», ТОВ «Львів-Буд 1», ТОВ «Львів-Буд 2» і ТОВ «СЛБ», а Дубовик – ще й ТОВ «Інвестиційна компанія «Небо» і ТОВ «Виробниче підприємство «Автопромсервіс» (нині припинено). Також Дубовик керує ТОВ «Весаві» Людмили Сотничук і Тетяни Шипайло.

Створена в 2017 році «БК «Молот Україна» із села Монастирець на Львівщині належить Василю Поповичу з того ж села, Івану Нагірняку зі Львова та Богдану Сунаку з Моршина.

Попович і Сунак володіють ТОВ «Сіменерго» вдвох, а Нагірняк – ТОВ «Вестколорбуд» із Романом Маньком. Сунак керує ТОВ «Проектне бюро «СІМ» Мирослава Спічака і Василя Ільницького. Другий очолює ТОВ «Енергомонтажвентиляція» Наталії Ільницької і Наталії Спічак, яке вказує серед своїх проектів на сайті Бібліотеку УКУ і стадіон «Юність».

Раніше переможець без торгів отримав два допорогові підряди: на ремонт школи у своєму районі за 299 тис грн. та на поставку пиломатеріалів для ДБР у Львові за 50 тис грн. Тому досвід фірма підтверджувала виконаним договором від 2018 року з ТОВ «Аргохолдинг «Грін Плант» на роботи з будівництва виробничо-складських приміщень за 3,50 млн грн.